Germania si-a retras concurentul de la Eurovision 2016: Ar fi stricat concursul

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 18:00
7605 citiri
Germania si-a retras concurentul de la Eurovision 2016: Ar fi stricat concursul
Foto: Facebook/Xavier Naidoo

Germania a anuntat ca-si retrage concurentul care ar fi trebuit sa reprezinte tara la Euovision 2016, in urma unor critici legate de piesele artistului, care ar avea mesaje antisemite si homofobe.

Artistul Xavier Naidoo, cu origini indiene si africane, a vandut milioane de albume in Germania, insa melodii precum "Wo sind", din 2012, sunt extrem de criticate, relateaza BBC.

Dupa ce acesta a fost ales joi sa reprezinte Germania la Eurovisionul de la Stockholm, anul viitor, au inceput sa apara critici din toate partile. In cele din urma, s-a decis ca "Eurovision este un eveniment amuzant, vesel, in care muzica si intelegerea dintre popoarele Europei ar trebui sa primeze" si ca aceste caracteristici "trebuie pastrate cu orice cost".

"Discutiile despre Naidoo ar putea face rau imaginii concursului Eurovision", a mai transmis un reprezentant al ARD, principalul post public de televiziune din Germania.

In urma deciziei de a renunta la Naidoo, va trebui ales un alt reprezentant al tarii la competitia de anul viitor.

Vineri, la o zi dupa ce fusese ales Naidoo sa reprezinte Germania, cel mai popular ziar din Germania, Bild, punea la indoiala aceasta decizie chiar pe prima pagina. Si grupul antirasist Amadeu Antonio Foundation numea decizia "problematica".

Cat despre artistul in varsta de 44 de ani, acesta a scris pe Facebook, dupa ce s-a anuntat ca se renunta la serviciile sale, "E ok pentru mine", afirmand ca nici nu si-a dorit sa participe la competitia pentru desemnarea reprezentantului Germaniei la Eurovision si ca postul de televiziune ARD a fost cel care l-a convins.

Artistul a mai transmis ca reprezenta o Germanie care este "deschisa lumii", toleranta fata de diferitele religii si stiluri de viata.

Suedia a castigat Eurovision 2015. Voltaj incheie pe locul 15

Eurovision 2015 a fost castigat de Mans Zelmerlow (Suedia), cu melodia "Heroes". Germania s-a situat pe ultimul loc, nereusind sa adune nici macar un punct.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Germania retras concurent Eurovision 2016, #Germania Eurovision 2016 concurent, #concurent Eurovision 2016 Germania rasist homofob , #stiri Eurovision
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Salam !