Florin Chilian critica Eurovision Romania si ameninta cu plangere penala: Un aranjament jenant. Se cunostea castigatorul

Luni, 06 Martie 2017, ora 16:11
9759 citiri
Florin Chilian critica Eurovision Romania si ameninta cu plangere penala: Un aranjament jenant. Se cunostea castigatorul
Foto: Facebook/Florin Chilian

Florin Chilian a anuntat, luni, ca va depune plangere penala pentru ca TVR nu a respectat regulamentul pentru Eurovision.

"Daca nu se sesizeaza Parchetul din oficiu, am sa fac plangere penala pentru furtul celor 200 de lei, cat m-a costat inscrierea in concurs", a scris Florin Chilian pe Facebook.

Artistul sustine ca regulamentul concursului Eurovision prevede ca piesa participanta nu trebuie sa fi fost "lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2016, este o creatie originala si nu afecteaza drepturile detinute de terti", iar Yodelingul din melodia castigatoare a fost prezentat de interpreta Ilinca si la emisiunea Vocea Romaniei.

"Iar asta e din 2014 de la Vocea Romaniei. Nu era si despre originalitate#Eurovisionul asta 2017?! Partea cu iodeleit-ul este quasi identica sau e voie 4% peste tot?!", a scris artistul.

Mai mult, el critica si modul in care a fost interpretata melodia:

"Ca sa nu fiu rautacios pana la capat pot spune ca pe alocuri yodele-itul fetei din semifinala, seamana prea tare cu o gargara ultra fonica venita brusc dupa o partida de sex reusit numai pe jumatate. Gargara facuta in fuga, pe furis, fix inainte de a fugi acasa, din dorinta nestavilita de a uita gustul naspa rau din gura", a notat Chilian pe Facebook.

In plus, Florin Chilian acuza faptul ca se stia cine va castiga etapa nationala a Eurovision.

"TVR#Eurovision. Un aranjament jenant. Se cunostea castigatorul finalei nationale a#Erovision2017", a transmis el pe Facebook.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Chilian a sustinut acelasi lucru: ca totul a fost aranjat dinainte si ca se stia ca Ilinca si Alex Florea vor reprezenta Romania la Kiev.

Artistul a reiterat faptul ca totul a fost un aranjament si ca se simte furat, motiv pentru care va depune o plangere penala. "Urmeaza sa depun plangere penala. Am luat legatura cu un avocat. Ma consider furat. Macar niste profesionisti ar fi putut sa angajeze TVR de bugetul pe care il are. Probabil ca Lora a stiut de acest aranjament, motiv oentru care s-a si retras. Eu am aflat la o saptamana dupa ea", a punctat Chilian.

Cum raspunde TVR

Ca un raspuns pentru acuzatiile lui Florin Chilian, Televiziunea Romana a transmis punctul de vedere al compositorului piesei, Mihai Alexandru.

"Yodelul este un procedeu vocal, care poate fi folosit ca atare. Din punctul de vedere al cantecului, el nu seamana cu nici o alta melodie. In urma consultarii cu mai multi muzicieni avizati, s-a constat ca piesa nu seamana cu alta melodie", a transmis acesta, potrivit DC News.

Amintim ca duminica seara la TVR 1 a avut loc finala etapei nationale a Eurovision 2017, iar Alex Florea si Ilinca au iesit castigatori cu piesa "Yodel it"!.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Florin Chilian plangere penala Eurovision, #Chilian plangere penala Eurovision, #plangere penala Eurovision , #stiri Eurovision