Finala Eurovision are loc in aceasta seara, fara Romania: Vezi ce tari s-au calificat

Sambata, 12 Mai 2018, ora 08:15
3283 citiri
Finala Eurovision are loc in aceasta seara, fara Romania: Vezi ce tari s-au calificat
Foto: captura YouTube/ Eurovision

Finala editiei 2018 a concursului Eurovision are loc la 12 mai, la Lisabona, in Portugalia, si este transmisa in direct de TVR.

Romania a fost reprezentata la Eurovision de trupa The Humans, cu melodia "Goodbye", dar nu s-a calificat in finala.

In 2017, editia concursului a fost castigata de Salvador Sobral cu melodia "Amar Pelos Dois", cantata in portugheza, o balada cu influente jazz compusa de sora lui Sobral, primind 758 de puncte.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 a adus pe scena din Lisabona reprezentantii celor 43 de tari inscrise in competitie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina si Marea Britanie.

Semifinalele concursului s-au desfasurat la Lisabona, in 8 si 10 mai.

Dupa prima semifinala s-au calificat artistii din Albania, Austria, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Irlanda, Israel si Lituania. Dupa a doua semifinala s-au calificat artistii din Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia, Olanda.

Acestora li se alatura in finala reprezentantii celor cinci tari fondatoare Eurovision, grup cunoscut si sub numele de "Marele 5": Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie - si din tara gazda, Portugalia.

De-a lungul anilor, Romania a fost reprezentata la Eurovision de mai multi artisti. Prima participare a fost in 1994, cand Dan Bittman a cantat pe scena Point Theatre din Dublin piesa "Dincolo de nori", compusa de Tino Furtuna si Dan Bittman.

La editia din 2015 a Eurovision, de la Viena, Romania a fost reprezentata de trupa Voltaj, iar melodia baietilor ''De la capat/All Over Again'' a primit 35 de puncte, ajungand astfel pe locul 15.

Anul urmator, in 2016, Romania a fost descalificata ca urmare a deciziei European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume (EBU), organizatorul concursului, de a retrage Televiziunii Romane calitatea de membru pentru neplata unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni.

In 2017, la Kiev, Romania a fost reprezentata de Ilinca Bacila si Alex Florea, cu melodia ''Yodel It!'' compusa de Mihai Alexandru. Acestia s-au clasat pe locul 7, cu 282 de puncte.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#finala Eurovision 2018 , #Romania
Comentarii
Poza acusat
acusat
rank 1
remus cernea e singurul homalau din romania cu drept de vot la acest
Poza ggPushy
ggPushy
rank 5