Azerbaidjan a castigat Eurovision 2011. Romania a dezamagit

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 15 Mai 2011, ora 01:25
15898 citiri
Azerbaidjan a castigat Eurovision 2011. Romania a dezamagit

Reprezentantii Azerbaidjanului, Eldar Gasimov si Nigar Jamal, au castigat editia 2011 a concursului Eurovision. Romania a terminat pe un dezamagitor loc 17, cu numai 77 puncte.

Ell si Nikki, asa cum s-au prezentat castigatorii, au interpretat piesa "Running scared".

Cei doi i-au impresionat pe membrii juriilor din cele 43 de tari, dar, mai ales, pe telespectatori, cu o interpretare de zile mari si un spectacol pe masura pe scena, intreaga reprezentatie fiind intr-o armonie perfecta.

Italia, care a revenit in concurs dupa mai bine de un deceniu de absenta, a obtinut un surprinzator loc 2 in clasamentul general, Raphael Gualazzi reusind sa stranga nu mai putin de 43 de puncte. Tanarul interpret suedez Eric Saade a ocupat ultima treapta a podiumului, cu 185 de puncte.

Plecati cu planuri mari la Dusseldorf, cei de la Hotel FM au dezamagit. Desi anuntau prin vocea solistului David Bryan ca vizeaza chiar castigarea concursului sau, in cel mai rau caz, o clasare in top 10, reprezentantii nostri nu au reusit sa ocupe decat un modest loc 17.

Din cele 43 de tari care au votat, numai 12 au ales piesa "Change". Italia si Moldova ne-au acordat cate 12 puncte, Belgia 10, Spania 8, Bulgaria, Azerbaidjan si Israel cate 6, Turcia 5, Olanda si Danemarca 4 iar Austria, Irlanda, Estonia si Ungaria unul singur.

Demna de remarcat este prestatia Getei Burlacu, cea care a prezentat punctajul Republicii Moldova. Ea a intrat in direct cu un "buna seara" cat se poate de romanesc si a anuntat cele 12 puncte acordate tarii noastre tot in limba romana.

Republica Moldova, reprezentata de trupa Zdob si Zdub, a avut un concurs mult mai bun decat Romania, fratii de peste Prut primind constant puncte, din partea majoritatii celor care au votat, si aflandu-se mereu in preajma topului 10.

Nu putem trece nici peste organizarea impecabila a nemtilor. Spectacolul de la Dusseldorf a fost, fara indoiala, unul din cele mai reusite din istoria Eurovisionului, din acest punct de vedere Germania primind nota 10 cu felicitari.

Urmariti mai jos prestatia castigatorilor Eurovisionului:

Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT finala Eurovision

Desfasurarea concursului:

Neasteptat, primim 10 puncte si din Belgia!

Moldova ne acorda cele 12 puncte "traditionale" intr-o prezentare superba a Getei Burlacu.

Estonia ne acorda un punct.

Inca 6 puncte din Israel pentru tara noastra.

Primim 8 puncte din Spania!

Reprezentantii nostri sunt in continuare ocoliti de puncte, ocupand locul 23 din 25 de participante.

Nu primim nimic nici din partea Lituaniei. Azerbaidjanul este aproape castigatoare.

Romania primeste un punct din partea Ungariei.

Nimic nici din Portugalia, care a preferat Italia si Spania.

Malta a acordat puncte Italiei si Azerbaidjanului.

Albenezii puncteaza Grecia si Italia, nimic pentru Romania.

Punctajul Romaniei - Grecia 8p, Azerbaidjan 10p si Moldova 12p.

Fara puncte din Croatia, Romania se afla pe locul 22.

Nu primim puncte nici din partea vecinilor sarbi, Romania va avea o clasare finala foarte slaba, putand fi in afara topului 20.

Franta a punctat Suedia si Spania.

Georgienii nu surprind, punctand Ucraina si Lituania.

Nici Grecia nu ne-a acordat puncte, preferand Italia si Franta.

Nu primim nimic din Elvetia.

Romania primeste 5 puncte din partea Turciei. Bosnia si Azerbaidjan primesc punctajul mare.

Nicio surpriza din Slovenia, care a punctat Serbia si Bosnia. In clasamentul general, Suedia conduce dupa ce aproximativ jumatate din tari au anuntat punctajele. Urmeaza Azerbaidjan si Danemarca.

Romania primeste 6 puncte din Azerbaidjan!

Germanii ne-au "sarit" din punctaj, preferand Grecia si Austria.

Si cei din San Marino au trecut pe langa Hotel FM, acordand punctajul mare Azerbaidjanului si Italiei.

Nu primim nimic nici din Suedia, Danemarca si Irlanda fiind tarile votate.

Polonia ne-a ocolit, preferand Italia si Lituania.

Un punct pentru Romania din Austria, Germania si Bosnia fiind preferate.

Danemarca ne acorda 4 puncte! Suedia si Irlanda iau punctajul mare.

Din Anglia, punctele au mers catre Elvetia si Irlanda. David nu a fost votat de compatriotii sai.

Slovacia a punctat Suedia si Ucraina, "uitand" Romania.

Si islandezii ne-au ocolit cu punctele, Finlanda si Danemarca primind punctajul cel mare.

Din Macedonia nu au existat surprize, punctand Serbia, Slovenia si Bosnia. Romania niciun punct!

Armenia nu ne-a acordat puncte, Georgia si Ucraina fiind preferate.

Norvegienii ne-au ocolit si ei, alegand sa noteze cu 10 si 12 puncte Suedia si Islanda.

Nici finlandezii nu ne-au dat puncte, ei preferand Irlanda si Ungaria.

Ucraina este urmatoare tara care anunta punctele. Niciun punct pentru noi, Azerbaidjan si Gerogia sunt favoritele lor.

Cipriotii nu ne-au dat puncte, Grecia si Suedia fiind favoritele lor.

Italia urmeaza - 12 puncte pentru Romania !!!

Olanda ne acorda 4 puncte, Suedia si Danemarca ocupa primele doua pozitii in preferintele batavilor.

Bulgaria este a doua tara care anunta punctele - Romania primeste 6 puncte! Anglia si Grecia, preferatele bulgarilor!

Prima tara care isi anunta punctajul este Rusia! Azerbaidjan si Ucraina au fost preferatele rusilor, Romania nu a primit niciun punct.

ora 00.27 - Incepe anuntarea punctajului! Va vom tine la curent cu punctele primite de Romania, dar si cu tarile care se vor afla in fruntea clasamentului general.

00.13 - STOP VOT !!! Zarurile au fost aruncate, urmeaza anuntul punctajului.

00.10 - E timpul pentru recapitulare, votul continua insa.

ULTIMA INTERPRETARE! VOTUL CONTINUA !!!

23.57 - Georgia a trimis in Germania o melodie "altfel", "One more day" a celor de la Eldrine parand totusi ca venit cu cativa ani prea tarziu la Eurovision.

23.52 - Reprezentanta Serbiei, Nina, s-a remarcat prin explozia de culoare de pe scena si de pe fundal. Piesa "Caroban", cantata in sarba, nu poate emite pretentii la victorie sau chiar la topul 5.

23.48 - Mika Newton a cantat, pentru Ucraina, piesa "Angel". Absolut fabuloasa a fost insa "reprezentatia" de pe scena, un artist plastic desenand pe loc... in nisip! Superb!

23.44 - Veselie, atitudine pozitiva si ritmuri latino a oferit reprezentanta Spaniei, Lucia Perez, cu a ei piesa "Que me quiten lo bailao"

NU UITATI CA INCA PUTETI SA VOTATI PENTRU REPREZENTANTII ROMANIEI, HOTEL FM, CARE AU INTRAT IN CONCURS CU NUMARUL 17 !!!

23.40 - Din Islanda, Sjonni's Friends au venit la Dusseldorf cu o piesa ce nu iese in evidenta cu nimic, "Coming Home".

23.35 - Maja Keuc, din Slovenia, a interpretat melodia "No one", fiind primita foarte bine de catre public. Buna evolutia slovenei!

23.31 - Azerbaidjanul i-a trimis in Germania pe Ell si Nikki, piesa "Running scared" fiind una din cele mai frumoase din aceasta seara.

23.27 - Una din cele mai bune voci de la Eurovision 2011, Nadine Beiler a interpretat superb piesa "The secret is love".

23.23 - Romania a fost primita bine cu "Change" a celor de la Hotel FM. Piesa este in nota concursului, interpretarea a fost buna spre foarte buna, pacat doar ca David Bryan s-a incapatanat sa zambeasca, evident fortat.

23.19 - Asa cu era de asteptat, Lena, castigatoarea editiei trecute a Eurovisionului, a fost primita cu aplauze la scena deschisa. Melodia ei insa, "Taken by a stranger", nu pare una din favoritele acestui an. URMEAZA ROMANIA !!!

23.15 - Explozie de energie la Dusseldorf cu Zdob si Zdub. "So lucky" nu este cea mai buna piesa din concurs, insa este cu siguranta una din putinele care a ridicat spectatorii de pe scaune.

23.11 - Probabil cei mai celebri concurenti din editia 2011 a Eurovisionului, englezii de la Blue, au impresionat. Piesa "I can" are un mesaj pozitiv, este moderna iar efectele pirotehnice au fost superbe. Interpretarea a lasat totusi de dorit, chiar daca Blue e o trupa de renume mondial.

23.07 - Piesa usor copilaroasa "In love for a while" a Annei Rossinelli, din Elvetia, senzatia aceasta fiind accentuata si de baloanele de sapun de pe scena si stelutele de pe ecranul din fundal.

23.02 - Raphael Gualazzi a interpretat piesa "Madness of Love". Destul de slaba revenirea Italiei la Eurovision dupa 13 ani.

22.58 - Aplauze la scena deschisa pentru marele favorit, francezul Amaury Vassili si a lui piesa "Sognu". Nimic de reprosat interpretarii, decorul simplu a amplificat forta melodiei iar spectatorii au fost cuceriti.

22.53 - Rusul Alexey Vorobyn a incercat sa interpreteze piesa "Get you", dar a avut multe momente in care s-a chinuit teribil cu limba engleza. Nici vocea nu l-a ajutat foarte mult.

22.49 - "Watch my dance" a grecului Loukas Giorkas a sunat mult mai bine acum, fata de semifinala. Totusi, ramane impresia ca rapperul Stereo Mike este din alt film.

22.46 - Getter Jaani, fromoasa de numai 18 ani din Estonia, a avut o evolutie ceva mai slaba fata de semifinale, unde a impresionat. A parut usor coplesita de finala si, desi a cantat in mare parte corect, melodia nu a sunat asa cum ar fi trebuit.

22.41 - Suedezul Eric Saade a ridicat sala in picioare cu a sa melodie "Popular". Spectacolul de pe scena a fost la inaltime.

22.37 - Gemenii irlandezi ce formeaza trupa Jedward au avut, ca si in semifinale, o evolutie spectaculoasa, insa de data aceasta au parut ca intampina o serie de mici probleme cu piesa "Lipstick", pe care nu au interpretat-o tocmai corect. Proiectia de pe ecranul gigant din spate a fost insa de nota 10!

22.33 - Kati Wolf, din Ungaria, a interpretat "What about my dreams?". Melodia este antrenanta, moderna, "prinde", insa prezenta scenica a lasat destul de mult de dorit. Nici cantareata, nici dansatorii si nici coregrafia nu au fost la inaltimea piesei.

22.29 - Excelenta interpretarea Evelinei Sasenko, din Lituania, "C'est la vie" fiind una din piesele superbe ale acestei editii a Eurovisionului.

22.25 - Una din cele mai contestate piese ale acestei editii, "New tomorow" a danezilor de la A Friend in London, a fost primita bine la Dusseldorf.

22.21 - Veteranul acestei editii a Eurovisionului, Dino Merlin, reprezentantul Bosniei, a primit aplauze la scena deschisa pentru interpretarea piesei "Love in rewind".

22.17 - Prima evolutie a serii. Paradise Oskar, din Finlanda, a avut o evolutie curata si destul de apreciata de public a piesei "Da, Da, Dam".

22.13 - S-a dat start la televoting!

22.09 - Este prezentat modul in care stadionul celor de la Fortuna Dusseldorf a fost transformat intr-o imensa sala in care are loc concursul din acest an.

22.03 - Cei trei prezentatori nemti ai concursului canta intr-o maniera foarte personala piesa ce a castigat Eurovisionul anul trecut - Satellite.

22.00 - A inceput marea finala a celei de-a 56-a editii a concursului Eurovision.

- Ultimele declaratii date inainte de concurs:

David Bryan (Hotel FM): "Avem un numar perfect la intrarea in concurs, chiar in mijloc, cand toata lumea este incalzita. O sa facem tot ce putem pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil. Tinta noastra este locul 1, insa, la final, toti suntem castigatori. Daca intram in top 10, va fi un rezultat bun."

Zdob si Zdub: "Vom incerca sa fim mai concentrati si, in acelasi timp, mai relaxati decat in semifinala. Finala este foarte puternica, dar speram sa avem putin noroc."

- Conform pariorilor, francezul Amaury Vassili este favorit la victorie in acest an. Melodiile Iraldei, Germaniei, Azerbaidjanului, Angliei, Estoniei si Ungariei se afla in topul preferintelor si au sanse sa ocupe pozitii foarte bune in clasamentul final.

- Iata ordinea intrarii in concurs: Finlanda, Bosnia-Hertegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franta, Italia, Elvetia, Marea Britanie, Moldova, Germania, Romania, Austria, Azerbaidjan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia si Georgia.

- 25 de tari concureaza sambata seara, 20 obtinand calificarea dupa cele doua semifinale de la mijlocul saptamanii iar celelalte 5, supranumite "big five" - Anglia, Franta, Italia, Spania si Germania - fiind calificate direct.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Azerbaidjan victorie Eurovision 2011, #finala Eurovision 2011, #romania eurovision 2011, #hotel fm eurovision 2011 , #Romania
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
Diaspora !!!....votati Romania !!!!....Succes Hotel FM !!!......Hai Romania !!!