Femeia cu barba care a castigat Eurovisionul, invitat de onoare la Gay Pride, in Romania

Luni, 12 Mai 2014, ora 18:06
7438 citiri
Femeia cu barba care a castigat Eurovisionul, invitat de onoare la Gay Pride, in Romania
Foto: eurovision.tv

Conchita Wurst, supranumita "femeia cu barba", care a castigat cea mai recenta editie a Eurovisionului, va fi invitata in Romania, la Gay Pride, de catre deputatul independent Remus Cernea.

Eurovision 2014: Femeia cu barba castiga! Romania nu prinde top 10 (Video)

"Conchita Wurst a castigat Eurovisionul gratie unor calitati artistice exceptionale, a unei piese foarte frumoase si a unei imagini care transmite un mesaj de libertate si de respect pentru diferenta.

Succesul ei are, asadar, o valoare muzicala, dar reprezinta si un mesaj de schimbare a mentalitatilor retrograde. Faptul ca a primit atat de multe voturi din majoritatea tarilor europene demonstreaza ca acest val de deschidere este din ce in ce mai amplu si mai puternic", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eurovision 2014: Critici si admiratori ai concurentei cu barba care a castigat

Daca anul trecut invitata de onoare la evenimentul destinat minoritatilor sexuale a fost Ulrike Lunacek, membra a Parlamentului European din partea Partidului Verde austriac, anul acesta invitatia va merge catre Conchita Wurst, un travestit pe numele real Thomas Neuwirth.

"Ii voi adresa si Conchitei Wurst invitatia de a veni la Gay Pride pe 7 iunie. Daca agenda nu ii va permite sa ajunga atunci, sper totusi sa ne viziteze cat de curand, cu un alt prilej.

Dupa cum se stie, in tara noastra batalia pentru schimbarea mentalitatilor este, de asemenea, in curs. Prezenta ei aici sunt convins ca va reprezenta un sprijin pentru grabirea lucrurilor in sensul respectului pentru diferenta si libertate", scrie Remus Cernea in comunicat.

Steagul minoritatilor sexuale, arborat de Parlament si Guvern?

Remus Cernea solicita pe aceasta cale Parlamentului si Guvernului Romaniei ca, pe perioada manifestarilor din cadrul Bucharest Pride, noul GayFest, (2-8 iunie 2014), sa arboreze pe cladirile acestor institutii "steagul curcubeu", simbolul drepturilor persoanelor LGBT. Deputatul mentioneaza ca in Europa un astfel de gest este deja o practica impamantenita.

"Ar fi un gest simbolic care ar demonstra ca autoritatile din tara noastra inteleg si isi asuma pe deplin cauza apararii drepturilor omului. Or, drepturile persoanelor LGBT sunt drepturile omului", mai mentioneaza Remus Cernea in comunicat.

Conchita Wurst a castigat, sambata seara, Eurovisionul, din partea Austriei, tara care nu a mai avut aceasta onoare din 1966.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Remus Cernea Conchita Wurst Romania, #Gay Pride 2014 Conchita Wurts, #femeie barba Eurovision Romania, #steag gay parlament guvern , #Eurovision 2014