Exclusă de la Eurovision, Rusia lui Putin vrea să riposteze. Ce se poate întâmpla în timpul finalei de la Torino

Vineri, 13 Mai 2022, ora 12:34 9937 citiri
Kalush Orchestra reprezintă Ucraina la Eurovision

Presa internațională relatează faptul că marea finală a concursului de interpretare muzicală Eurovision, programată sâmbătă, 14 mai, de la ora 22.00, la Torino, ar putea fi afectată de un atac cibernetic al Rusiei.

Astfel, există informații care spun că hackerii ruși grupați sub numele Killnet, aflați în serviciul lui Vladimir Putin, ar încerca să blocheze voturile care vor fi îndreptate spre Ucraina, considerată marea favorită la câștigarea trofeului.

Cu piesa ”Stefania”, trupa folk-rap Kalush Orchestra s-a calificat marți în finala competiției din Italia și are cele mai mari șanse să fie declarată câștigătoare, mai ales în contextul internațional actual. Imediat după startul invaziei în Ucraina, Rusia lui Putin a pierdut dreptul de a trimite o reprezentantă la Eurovision 2022.

„În fiecare an, sistemul de vot al Eurovision Song Contest are prevăzute măsuri de securitate pentru a proteja participarea publicului de influențe externe. Anul acesta nu este diferit”, a declarat un purtător de cuvânt al Eurovision.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com