Eurovision, varianta asiatica, ar putea fi gazduit de ... Australia

Luni, 21 Martie 2016, ora 21:57
1814 citiri
Eurovision, varianta asiatica, ar putea fi gazduit de ... Australia
Foto: Hepta.ro

Competitia Eurovision ar putea avea o versiune asiatica, incepand din anul 2017, cu 20 de tari concurente, prima editie urmand sa fie gazduita de Australia, informeaza reteaua de televiziune australiana SBS.

SBS a anuntat, luni, ca a semnat un acord cu European Broadcasting Union (EBU), care ii ofera optiunea de a organiza, in exclusivitate, un concurs similar cu Eurovision in regiunea Asia Pacific, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Potrivit SBS, la Eurovision Asia s-ar inscrie 20 de competitori din regiunea Asia Pacific, iar prima editie ar urma sa fie gazduita de Australia, in anul 2017.

Potrivit postului de televiziune Blink TV, care a produs emisiunile Eurovision difuzate de SBS inca din anul 2009, competitia Eurovision Asia ar putea atinge o audienta de peste un milliard de telespectatori, in comparatie cu 200 de milioane de telespectatori pe care concursul Eurovision ii atrage in fiecare an.

Intrucat Eurovision Asia se afla in primele etape ale dezvoltarii sale, SBS nu a putut confirma tarile participante sau daca Australia ar concura in noua competitie, dupa ce a debutat la Eurovision in anul 2015. In finala, reprezentantul Australiei, Guy Sebastian, s-a clasat pe locul al cincilea.

China a difuzat competitia Eurovision pentru prima data in anul 2015. Un purtator de cuvant al Hunan Television, Ying Lei, a spus ca tara ar fi interesata sa participe la Eurovision, la fel ca Australia.

Sietse Bakker, reprezentantul competitiei Eurovision, a confirmat, in mai 2015, ca interesul Chinei de a participa in competitie este in crestere. "Daca acest interes creste, cine stie? In cativa ani am putea avea un concurs musical mondial", a declarat el.

Totusi, in luna iunie, European Broadcasting Union a anuntat, pe Twitter, ca nu exista planuri pentru ca Republica Populara Chineza sa participe la Eurovision.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Australia gazduieste Eurovision, #Eurovision varianta asiatica , #stiri Eurovision