Eurovision Romania 2015 Totul despre finala de duminica - premiere si puncte de foc

Duminica, 08 Martie 2015, ora 08:13
14691 citiri
Eurovision Romania 2015 Totul despre finala de duminica - premiere si puncte de foc
Foto: Wikipedia

Camera Verde in mijlocul spectatorilor, o scena de 170 de metri patrati, ecrane si podea cu led-uri, grafica speciala pentru fiecare piesa sunt cateva dintre argumentele care fac din finala Eurovision Romania 2015, care are loc duminica, la Craiova, "un show cu putere nationala", potrivit TVR.

Finala Eurovision Romania 2015 va avea loc la Sala Polivalenta din Craiova si va fi transmisa in direct la TVR 1, TVR HD si TVR International duminica, incepand cu ora 20.30.

In premiera la Selectia Nationala Eurovision, dupa ce vor iesi de pe scena, artistii vor cobori direct in mijlocul spectatorilor, in Camera Verde. La aceasta editie, Camera Verde este amplasata chiar in sala, iar spectatorii vor putea urmari reactiile artistilor imediat dupa prestatia lor pe scena.

"Spectacolul va avea trei puncte 'de foc': scena de 170 metri patrati, cu decor din ecrane cu led-uri si grafica speciala, Camera Verde si zona de backstage. Vom avea un show foarte variat din punct de vedere artistic, cu piese rock, latino, disco, pop, acapella, cu efecte grafice, pirotehnice si jocuri de lumini", a spus Iuliana Marciuc, unul dintre producatorii evenimentului.

"Regizorul a gandit un show special pentru fiecare piesa, astfel ca publicul si telespectatorii vor avea parte de 12 show-uri intr-un singur spectacol. Vom vedea machiaje si coafuri speciale", a mai spus producatoarea TVR.

Si pentru internauti TVR a pregatit o surpriza. Fanii Eurovision vor putea urmari finala de la Craiova, in direct, pe trei platforme online: tvrplus.ro, eurovision.tv, precum si pe canalul oficial de YouTube al Televiziunii Romane.

Alina Serban de la TVR Craiova si Andrei Borosovici de la TVR Timisoara vor fi gazdele finalei nationale Eurovision 2015. Alaturi de ei, Ioana Voicu si Florina Ghenescu vor insoti artistii participanti in culise si in Camera Verde.

Publicul si juriul decid castigatorul

Potrivit TVR, in cadrul finalei nationale a Eurovision 2015, publicul va vota timp de 30 de minute din momentul anuntului "Start vot!". Votul juriului si votul publicului vor avea ponderi egale in desemnarea castigatorului.

Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numarul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la numarul de telefon 0900 160 9xx (unde "xx" reprezinta numarul de ordine alocat fiecarui concurent: 01, 02, 03... 12), cu acelasi tarif (0,3 euro + TVA/apel), valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone.

Melodia care va primi cel mai mare punctaj va reprezenta Romania la faza internationala Eurovision, la Viena - mai intai in semifinala din 19 mai si, daca se va califica, si in marea finala, din 23 mai.

TVR reaminteste ca ordinea intrarii in concurs la finala nationala Eurovision este urmatoarea:

- Voltaj - "De la capat"

- Baietii - "Dragoste in lanturi"

- Tudor Turcu - "Save Us"

- Aurelian Temisan feat. Alexa - "Chica latina"

- Rodica Aculova - "My Light"

- Blue Noise - "Love Won't Run Away"

- Ovidiu Anton - "Still Alive"

- Lara Lee - "Superman"

- Super Trooper - "Secret Place"

- Luminita Anghel - "A Million Stars"

- Cristina Vasiu - "Nowhere"

- CEJ - "We Were In Love".

Finala Eurovision Romania, pe ultima suta de metri - Are rival Luminita Anghel? Interviu

Eurovision 2015 Cristina Vasiu: Sunt inconstienta, cred - Motivul pentru care vrea sa ajunga la Viena Interviu

Aurelian Temisan, despre participarea la Eurovision: Inca din 1986 mi-am dorit sa incerc acest sentiment Interviu

Adevaratul motiv pentru care Voltaj vrea sa ajunga la Eurovision Interviu cu Calin Goia

Totodata, spectatorii de la Sala Polivalenta din Craiova vor avea parte de o surpriza: trei dintre acestia vor primi invitatii duble pentru finala din 23 mai de la Viena. Castigatorii vor fi desemnati in urma unei extrageri, la care participa toti cei care au platit bilet pentru spectacolul de la Sala Polivalenta din Craiova. Extragerea se va desfasura in timpul transmisiunii directe a show-ului de la TVR.

Concursul Eurovision se va desfasura la Viena, Austria, pe 19, 21 si 23 mai.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#finala Eurovision Romania 2015 , #Romania