Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina. Ce țară ar putea organiza evenimentul

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 14:37
3104 citiri
Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina. Ce țară ar putea organiza evenimentul
Kalush Orchestra din Ucraina, castigatorii Eurovision 2022 FOTO Eurovision.tv

Ucraina, care a câștigat concursul Eurovision 2022, nu va organiza competiția de anul viitor.

Eurovision ar putea veni în Marea Britanie în 2023, după ce organizatorii evenimentului au concluzionat că Ucraina nu va putea să găzduiască concursul.

Ucraina a câștigat concursul de anul acesta cu Stefania de la Kalush Orchestra, după ce telespectatorii de pe tot continentul s-au reunit pentru a vota cântecul și pentru a-și manifesta solidaritatea cu națiunea, în contextul invaziei rusești, notează The Guardian.

Tradiția spune că câștigătorii din anul precedent găzduiesc următorul concurs, dar organizatorii evenimentului spun că au ajuns „cu profund regret” la concluzia că nu va fi posibilă asigurarea garanțiilor de securitate și operaționale necesare găzduirii concursului în Ucraina.

Organizatorii evenimentului au cerut acum BBC să găzduiască competiția de anul viitor, după ce Marea Britanie a terminat pe locul doi cu Space Man al lui Sam Ryder.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), care organizează competiția, a declarat: „Concursul de cântece Eurovision este una dintre cele mai complexe producții TV din lume, cu mii de oameni care lucrează și participă la eveniment și sunt necesare 12 luni de timp de pregătire”.

Aceasta a spus, după o investigație îndelungată, că garanțiile necesare nu au putut fi oferite de radiodifuzorul public al Ucrainei și și-a exprimat „tristețea și dezamăgirea” că concursul de anul viitor nu ar putea avea loc în Ucraina.

„Ca urmare a acestei decizii, în conformitate cu regulile și pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuții cu BBC, în calitate de vicecampion din acest an, pentru a putea găzdui concursul de cântece Eurovision 2023 în Regatul Unit".

„Este deplina noastră intenție ca victoria Ucrainei să se reflecte în spectacolele de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuțiile noastre cu eventualele gazde”.

Concursul a avut loc ultima dată în Marea Britanie în 1998, după ce țara a câștigat cu Katrina and the Waves Love Shine a Light. Găzduirea Eurovision este o provocare logistică și financiară și ar putea fi un test pentru BBC, care se luptă deja cu reduceri financiare substanțiale și concedieri.

Dacă BBC este de acord să găzduiască concursul, este posibil ca orașele din Marea Britanie să fie dornice să-l organizeze. OVO Hydro Arena din Glasgow, cu o capacitate de 14.000 de locuri, a fost vehiculată ca o locație potențială.

Un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că radiodifuzorul este în discuții despre găzduirea evenimentului.

Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
Rușii au modernizat sistemele de rachete S-300 și S-400 și lovesc cu ele Harkovul. Ucrainenii caută soluții să le distrugă
Rușii au modernizat sistemele de rachete S-300 și S-400 și lovesc cu ele Harkovul. Ucrainenii caută soluții să le distrugă
Șeful garnizoanei Harkov și al Forțelor de Apărare din Harkov, Serhi Melnik, cu indicativul Marcel, a declarat că trupele rusești au modernizat sistemele S-300 și S-400 și rachetele...
#eurovision, #razboi Ucraina, #eurovision 2023, #Marea Britanie , #Eurovision 2022