Eurovision 2019 ar putea fi anulat, din cauza atacurilor cu rachete in Israel

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 15:301671 citiri
Eurovision 2019 ar putea fi anulat, din cauza atacurilor cu rachete in Israel
Foto: Eurovision

Concursul muzical international Eurovision 2019, programat sa aiba loc la Tel Aviv in perioada 14-18 mai, ar putea fi anulat, pe fondul atacurilor cu rachete si problemelor legate de securitate in Israel.

Informatia apare in Jerusalem Post, nefiind sigura.

Luni, o racheta lansata din Gaza a lovit o casa in moshavul Moshmeret in centrul Israelului, ranind sapte civili, inclusiv copii.

Reprezentanti oficiali ai Uniunii Europene de Radio si Televiziune (EBU) urmaresc atent evolutiile, dar nu au planuri concrete. Ei au difuzat un comunicat, informand ca participantii la Eurovision din Norvegia, Muntenegru si Marea Britanie au sosit deja luni in Israel.

Este a doua oara in mai putin de doua saptamani cand a avut loc un atac cu rachete lansate spre centrul Israelului. In acelasi timp, cu 50 de zile pana la inceperea Eurovision, preocuparile legate de o escaladare in timpul competitiei - sau chiar de posibilitatea unui atac - cresc.

"Siguranta si securitatea sunt intotdeauna de o importanta capitala pentru EBU", se arata in comunicatul transmis prin mail.

"Continuam sa lucram impreuna cu KAN (canalul public israelian - n.r.) si autoritatile israeliene corespunzatoare pentru a garanta siguranta celor care se pregatesc si care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continua sa monitorizam indeaproape situatia actuala din Israel", se adauga in comunicat.

Vezi si Ester Peony va reprezenta Romania la Eurovision 2019