Eurovision 2017: Romania se califica in finala. Iata prestatia Ilincai si a lui Alex (Video)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 12 Mai 2017, ora 00:07
51611 citiri
Eurovision 2017: Romania se califica in finala. Iata prestatia Ilincai si a lui Alex (Video)
Foto: Facebook/Eurovision Romania

Romania s-a calificat in finala Eurovision 2017, care va avea loc sambata seara la Kiev.

Publicul din Europa a apreciat piesa "Yodel it!", interpretata de Ilinca Bacila si Alex Florea, votandu-i pe cei doi romani, ei urmand a canta si in finala de sambata.

Revenind la spectacolul de joi seara, a fost un show agreabil pana la un punct, ucrainienii parand totusi ca se chinuie sa umple spatiul de emisie.

Ilinca si Alex au intrat pe scena din pozitia a cincea a semifinalei si au avut o prestatie ce putea fi mai buna. Daca vocea Ilincai a fost in nota obisnuita, poate putin cam stridenta, Alex Florea a parut pe langa melodie in multe momente.

Totusi, publicul a apreciat piesa si a votat in consecinta.

De notat este esecul, surprinzator pentru mine, al celor de la Timebelle, reprezentantii Elvetiei care au avut-o ca solista pe romanca Miruna Manescu. O piesa buna, o interpretare ce putea fi mai buna, dar care nu a dezamagit, si totusi au ratat finala.

Surprinzatoare sunt si calificarile in finala ale reprezentantilor Belarusului, Croatiei si Ungariei, cu piese slabe si foarte slabe, in opinia mea.

Finala Eurovision 2017 va avea loc, sambata seara, la Kiev si va fi transmisa in direct pe site-ul Ziare.com incepand cu ora 22:00.

Desfasurarea evenimentului:

00:12 - Semifinala numarul doi a Eurovision se incheie aici. Inca nu pot sa cred ca Elvetia a ratat finala si ca piese mult, dar mult mai slabe au avut succes. Vox populi. Ne reauzim sambata seara, la mare finala.

00:04 - Sunt anuntate finalistele! Ordinea este aleatorie. Si iata lista finalistilor: Bulgaria, Belarus, Croatia, Ungaria, Danemarca, Israel, ROMANIA, Norvegia, Olanda si Austria!

23:56 - Vedem o inregistrare cu piesa Frantei, care e calificata din oficiu in finala. Oamenii astia chiar nu au cu ce sa umple spatiul pana la anuntarea rezultatelor. Cred ca as fi preferat sa-i lase pe tipul cu fluierul si pe cel cu acordeonul sa se desfasoare.

23:54 - Jana Burceska, din Macedonia, e ceruta in casatorie in camera verde. Chiar e un spectacol low-cost.

23:50 - In Kiev avem dans contemporan... Spectacol low-cost?

23:45 - STOP VOT! De-acum incep emotiile. In curand, aflam numele celor 10 finalisti.

23:30 - Avem recapitularea semifinalistilor de astazi. In camera verde, in bancuta Romaniei, Iuliana Marciuc sta in mijloc. Serios, e in mijloc. Poate a facut backing vocals pe melodie, nu stiu.

23:28 - Se deschid liniile de vot. Din Romania nu puteti vota reprezentantii Romaniei. Prin urmare, de ce sa n-o votati pe Anja? Sau macar pe Miruna? Romanii de peste hotare pot vota fara probleme pentru Ilinca si Alex.

23:27 - IMRI a venit sa-si arate bicepsii pe o piesa dance cu influente balcanice. Probabil ca ar prinde la Loft.

23:23 - Koit Toome si Laura, din Estonia, vin si ei cu o melodie bunuta pentru seara asta, pe ritmuri de Modern Talking. Old school pentru finala?

23:19 - Fusedmarc, din Lituania, a cantat - un fel de-a spune - ceva despre revolutie. Imbracata numai in rosu. Si cu niste bete asiatice in par. Nu stiu ce sa zic, nu stiu.

23:15 - Unul dintre favoritii pariorilor, bulgarul Kristian Kostov, canta despre dragoste la 17 ani. Va ajunge in finala fara probleme, la ce concurenta a fost in aceasta semifinala.

23:10 - Daca as merge in Belarus, iar acolo as decide sa plec intr-o tabara pe vreun deal de langa Minsk, m-as astepta ca seara, la foc, sa apara Naviband si sa cante "Story of My Life" in limba bastinasilor. Cam asta e, un cantec de tabara adus la Eurovision. Habar nu am de ce.

23:06 - Din nou pauza, mergem in camera pentru un interviu cu Andra si Tiger 1 din San Marino. Tiger 1 nu vrea sa spuna cum se vede Eurovisionul din SUA.

23:03 - Din Elvetia vine... Miruna Manescu! Piesa e catchy, am senzatia ca seamana mult cu o alta, dar poate doar mi se pare. Interpretarea e asa si-asa, am auzit unele mult mai bune in seara asta. Daca Anja e un inger, Miruna e o slujitoare la templul lui Apollo. Merita finala.

22:59 - Atunci cand ii vezi pe norvegienii de la JOWST pe scena, cu pupitrele alea si cu instrumentisti deghizati, parca te astepti la Carla's Dreams. Dar nu, e doar o piesa nici buna, dar nici proasta. Un plus totusi pentru grafica.

22:55 - Una dintre cele mai interesante piese din semifinala. Nu neaparat in sensul bun. Jacques Houdek, din Croatia, omul cu o mie de voci. Nu-s chiar o mie, sunt trei, dar bune. Interesanta ideea asta de piesa, l-as vrea in finala.

22:52 - Incerc sa nu fiu rau, dar nu poti sa nu razi atunci cand asculti o piesa ca cea din San Marino. Hello, 1995! Pare o copie nereusita dupa Andra Ft. Tiger 1, de pe vremea cand Costi Ionita facea primii pasi in productia muzicala. Nu, asa nu.

22:48 - Irlandezul Brendan Murray urca pe scena si prima reactie este: cand s-a apucat Harry Potter de cantat? Iar a doua vine imediat: de cand nu mai poarta ochelari? Serios acum, inca o balada la Eurovisionul baladelor, o voce destul de feminina, dar buna pe melodie si un soi de balon pe scena.

22:44 - Din Danemarca vine Anja Nissen de parca ar fi un inger blond coborat pe pamant. Ce par, ce ochi, ce strungareata. Piesa e bunicica, iar in sala se sting luminile si se aprind blitzurile telefoanelor. #rezist

22:40 - Ungaria mi-a adus zambetul pe buze, recunosc. Joci Papai, reprezentantul lor, este etnic rrom si canta o melodie cu evidente influente din cultura rroma. In limba maghiara. Are si o parte de rap. Tot in limba maghiara. Iar la percutie se ajuta de un soi de damigeana. Si are si o dansatoare cu influente rrome pe scena. Ok, atat.

22:35 - Cateva momente de pauza in care prezentatorul in costum negru, cel netalentat, ne arata atmosfera din camera verde. In bancuta Romaniei, Iuliana Marciuc e mai emotionata ca Ilinca.

22:33 - Olandezele de la OG3NE sunt un fel de girl-band si au venit la Kiev cu o piesa de girl-band. Remarc faptul ca doua dintre componente poarta rochite decoltate, iar a treia un fel de salopeta. S-au dus vremurile in care formatiile de fete aveau costumatie asortata. Piesa e banala spre slaba, interpretarea buna. Chiar foarte buna.

22:29 - Cu numarul 5 in concurs si 10 pe tricouri, Ilinca si Alex! Raman la parerea ca piesa asta nu are absolut niciun sens, ca yodelul e bagat acolo doar pentru ca asa s-a remarcat Ilinca la Vocea Romaniei, dar oamenilor din sala le place mult. Cea mai apreciata piesa de pana acum. Si mi se pare mie sau Alex are probleme reale la interpretat partile care trebuie cantate, nu rap-uite sau strigate? Per total, lumina, veselie, culoare, show. Romania in finala!

22:25 - Malta ne propune o balada in interpretarea Claudiei Faniello. Melodia nu spune nimic, interpretarea este buna, dar vreau sa remarc scena goala, fara nicio urma de show, si fundalul care pare filmat de artista cu telefonul mobil. Cineva a redus cheltuielile participarii la Eurovision, asta e sigur.

22:21 - Jana Burceska, din Macedonia, vine cu un sound din anii 2000 si reuseste sa atraga mai putine aplauze decat Nathan austriacul. Merita un plus pentru ca ea chiar a dansat singura pe piesa "Dance Alone".

22:17 - Urmeaza Nathan Trent, reprezentantul Austriei, cu o piesa dragut de plictisitoare. Nu stiu daca e ritmul melodiei, interpretarea, decorul sau altceva, dar nu prea simt mesajul pozitiv. Si se pare ca nici publicul, care aplauda cam ca la emisiunile TV de la noi.

22:14 - Tijana Bogicevic deschide concursul pentru Serbia. Piesa este buna, cu siguranta de finala, se simte "mana" producatorilor suedezi care au lucrat la ea. Interpretarea din aceasta seara lasa insa de dorit, iar scenografia... O rochie transparenta si-un tip topless care se tavaleste? De cate ori am mai vazut asta la Eurovision? Merita insa finala.

22:07 - Iata-i! Cei doi, cei ce poarta costume colorate, sunt jumatatea talentata a echipei de prezentatori ucrainieni.

22:04 - Prezentatorii sunt doi baieti din Ucraina, sper ca celebri, cu un accent care ma duce cu gandul la filmele cu Van Damme din anii '80. Macar sunt talentati, unul canta la fluier, iar celalalt la acordeon.

22:00 - Buna seara, Romania, buna seara, Bucuresti! Incepe a doua semifinala, una care se anunta macar interesanta, daca nu si spectaculoasa. Reprezentantii Romaniei vor prezenta un yodel, Elvetia va fi reprezentanta de o romanca frumoasa, iar Belarus ne va prezenta un cantec de tabara. Eu sunt Marius si voi fi cu voi pana cand vom obtine calificarea in finala. Daca nationala nu poate, Ilinca si Alex au toate sansele.

INFO: A doua semifinala a Eurovisionului incepe la ora 22:00 si poate fi urmarita la TV pe postul public.

INFO: Romania va intra in competitie de pe pozitia a cincea, ordinea completa a semifinalei fiind urmatoarea: Serbia, Austria, Macedonia, Malta, ROMANIA, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croatia, Norvegia, Elvetia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia si Israel.

INFO: In aceasta semifinala vor evolua si cei de la Timebelle, reprezentantii Elvetiei, solista trupei fiind romanca Miruna Manescu.

INFO: 10 dintre semifinalistele de astazi se vor califica, in urma voturilor publicului, in marea finala de sambata, acolo unde Romania este a saptea favorita la victorie.

INFO: Sunt calificate in finala dupa prima semifinala Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru si Belgia. Cele 10 li s-au adaugat tarilor calificate din oficiu in finala, Italia, Franta, Germania, Spania, Marea Britanie, plus gazda Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Romania Eurovision semifinala, #semifinala Eurovision live, #Eurovision 2017 live , #Romania