Eurovision 2015 Cristina Vasiu: Sunt inconstienta, cred - Motivul pentru care vrea sa ajunga la Viena Interviu

Joi, 19 Februarie 2015, ora 07:43
4964 citiri
Eurovision 2015 Cristina Vasiu: Sunt inconstienta, cred - Motivul pentru care vrea sa ajunga la Viena Interviu
Foto: Ambasad\'Or Events & Leisure

Cristina Vasiu este unul dintre cei 12 artisti si trupe care s-au calificat in finala Eurovision Romania, care va avea loc pe 8 martie, la Craiova.

Eurovision Romania: Voltaj si CEJ (ex Rednex), printre finalisti - Asculta toate piesele

Tanara, care a trecut si pe la "Vocea Romaniei", dar si pe la "Tip Top Mini Top", recunoaste cu sinceritate ca nu se astepta ca melodia sa, "Nowhere", sa fie selectata.

Intr-un interviu Ziare.com, aceasta a spus si de ce isi doreste cel mai mult sa ajunga la Viena, unde se tine concursul anul acesta: pentru ca "lumea sa descopere o altfel de Romanie".

Adevaratul motiv pentru care Voltaj vrea sa ajunga la Eurovision Interviu cu Calin Goia

Spre deosebire de alti concurenti, Cristina Vasiu nu pleaca la drum cu inversunare: "Nu plec la razboi, imi lipseste cu desavarsire incrancenarea competitiei".

Te-ai calificat in finala Eurovision Romania cu piesa "Nowhere". Te asteptai?

Sincer, nu! Stiu ca in fiecare an competitia e stransa si nu m-am gandit ca piesa mea o sa fie inteleasa de juriu, dar se pare ca m-am inselat. A fost un adevarat soc pentru mine cand am fost sunata de Iuliana Marciuc si anuntata ca m-am calificat.

De ce crezi ca e o piesa potrivita pentru Eurovision? Pe ce mizezi?

"Nowhere" spune o poveste despre o dragoste intensa, pe care fiecare dintre noi o traim. Cred ca fiecare om traieste din dragoste si pentru ea. Eu nu plec niciunde fara dragoste. La Eurovision mizez pe faptul ca piesa e extrem de actuala, de frumoasa, iar ceea ce vom pune in scena va fi un moment unic.

Ai ascultat restul melodiilor din concurs? Cum ti se par?

Piesele din acest an sunt diferite, dar foarte potrivite pentru Eurovision. Sunt piese foarte bune, care ar putea sa ne reprezinte tara cu mandrie la Viena.

Aurelian Temisan, despre participarea la Eurovision: Inca din 1986 mi-am dorit sa incerc acest sentiment Interviu

O consideri rivala pe una anume?

Nu. Plec la drum cu gandul sa pun in scena un moment altfel, un moment spectaculos. Nu plec la razboi, imi lipseste cu desavarsire incrancenarea competitiei. Sunt relaxata, sunt pozitiva si stiu sigur ca ceea ce voi face eu pe scena, la Craiova, o sa fie unic.

Am participat de-a lungul anilor la o multime de concursuri si am trecut prin tot felul de situatii generate de aceasta incrancenare a celorlalti concurenti. Asa ca, in timp, mi-am format un soi de auto-protectie, care tine la distanta gandurile rele ale celorlalti.

Care ar fi primul lucru pe care l-ai face daca ai castiga Finala Eurovision Romania?

Ooo, Doamne! Nu stiu! Cred ca in noaptea respectiva as sta intr-o piscina si as inota, iar a doua zi m-as intoarce in sala de repetitii si as pregati momentul de la Viena.

Ce inseamna pentru tine acest concurs, Eurovision?

Inseamna foarte mult calificarea la Eurovision pentru ca mi-am dorit sa ajung aici. Mi-am dorit sa am si o piesa care sa ma reprezinte, o piesa puternica, pe care sa arat cum pot canta. Sunt sigura ca duminica, 8 martie, la Craiova, momentul pe care-l construiesc acum o sa ajunga la sufletul telespectatorilor.

Cu ce crezi ca te-ar ajuta sa participi la competitia de la Viena?

Hm, nu m-am gandit la asta, sincer. Sunt inconstienta, cred. Imi doresc sa ajung la Viena ca lumea sa descopere o altfel de Romanie, una unde dragostea muta muntii din loc, contureaza povesti si scoate in evidenta talente.

Castigatoarea de anul trecut, Conchita Wurst, ce impresie ti-a lasat? Consideri ca merita sa castige?

Da, merita sa castige. Dincolo de toate discutiile pe care le-a creat in jurul ei, este un artist cu o voce incredibila, care a cantat impecabil in finala. A meritat pe deplin si pentru ca a venit cu un element "de culoare".

Nu a avut nevoie de decoruri, flacari sau mai stiu eu ce elemente de scenografie pentru a atrage atentia. Prezenta ei, ca intreg, era un spectacol.

Te-ai gandit la un show de pus in scena la Viena?

Evident. M-am gandit la show-ul pe care vreau sa-l pun in scena si pot sa va spun ca e inedit si spectaculos. Imi doresc ca romanii sa vada un moment perfect.

Ai participat la multe concursuri pana acum, inclusiv "Tip Top Mini Top" sau "Vocea Romaniei". Ascensiunea ta e asa cum ti-ai dorit-o, se intampla in ritmul asteptat?

Niciodata nu e asa cum iti doresti! De multe ori vrei sa se intample "acum" si nu intelegi de ce nu se poate asta. Cred ca Dumnezeu stie cum sa aseze lucrurile in viata unui om, in asa fel incat toate sa vina la timpul lor, iar noi sa fim pregatiti pentru ele.

Nu sunt nici genul de om care sa forteze lucrurile, care sa se compromita sau sa se vanda pentru a face un pas inainte. Prefer sa fac pasi mici, dar siguri.

Cum te vezi peste cinci ani?

Peste cinci ani ma vad o mamica tanara, mega-cool.

Ai avut si multe colaborari. Care iti e cea mai draga?

Fiecare colaborare a fost diferita pentru mine, dar cea mai draga mi-a fost cea cu trupa Provincialii, despre care nu stie foarte multa lume, pentru un duet pe albumul lor "Ochi de catifea".

Mai tii legatura cu Horia Brenciu, antrenorul tau de la "Vocea Romaniei"? Cum ti s-a parut ca om?

Da, am mai tinut legatura cu el, noroc cu retelele de socializare. Este un artist pentru care nimic nu e imposibil, iar pentru asta il apreciez enorm.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Cristina Vasiu Eurovision, #Cristina Vasiu piesa Eurovision, #piese finala Eurovision Romania, #melodii Eurovision Romania, #Eurovision 2015 melodii , #Romania