Eurovision 2015: Cele mai controversate momente din istorie (Video)

Vineri, 22 Mai 2015, ora 17:55
15280 citiri
Eurovision 2015: Cele mai controversate momente din istorie (Video)
Foto: Facebook/Conchita Wurst

Eurovision a ajuns la cea de-a 60-a editie, iar sambata seara urmeaza emotii pentru reprezentantii a 27 de tari, printe care si Romania.

Cu aceasta ocazie, The Independent a selectat cateva momente controversate din istoria concursului.

Eurovision 2015: Ce tari s-au calificat dupa a doua semifinala

Ping Pong, Israel (2000)

Israel si Siria se aflau in razboi in timpul editiei din 2000, iar formatia Ping Pong s-a hotarat sa aduca pe scena concursului steaguri siriene, ca o oferta de pace. Politicienii israelieni au cerut ca trupa sa fie interzisa la concurs pe motiv ca nu reprezinta valorile nationale. Acest lucru nu s-a intamplat, asa ca Ping Pong a trebuit sa isi acopere cheltuielile.

Conchita Wurst, Austria (2014)

Conchita Wurst, care a castigat concursul anul trecut, a facut mare valva la nivel international. Eurovisionul ajungand sa fie catalogat de catre oficiali rusi drept o "parada gay la nivel european".

Stephane si 3G, Georgia (2009)

Melodia "We Don't Wanna Put In" a fost catalogata ca un atac la adresa lui Putin, iar Uniunea Europeanade Radio si Televiziune (European Broadcasting Union-EBU) a catalogat mesajul ca fiind "prea politic" si a cerut Georgiei sa schimbe versurile sau sa participe cu o alta melodie. Reprezentantii Georgiei au refuzat si s-au retras din competitie.

Eurovision 2015: Voltaj, prima reactie dupa calificarea in finala de la Viena

Paul Oscar, Islanda (1997)

Acest cantaret gay a starnit indignare cand a interpretat "My Final Dance", sustinut de patru femei imbracate in latex care se miscau provocator pe o canapea alba din piele.

Dana International, Israel (1998)

Conchita a creat nebunie la nivel international, dar Dana International a fost prima persoana transgender care a participat la Eurovision. Ea a provocat mare scandal in Israel, ultra-ortodocsii iesind pe strazi pentru a protesta, unii transmitand chiar amenintari cu moartea.

Daniel Diges, Spania (2010)

In timp ce Daniel Diges canta linistit pe scena Eurovision, cascadorul catalan Jimmy Jump a intrat pe scena incercand sa faca si el parte din spectacol. Diges si-a continuat numarul, dar cascadorul a ajuns la politie. Intregul incident a pus sub semn de intrebare securitatea acestui concurs.

Donatan si Cleo, Polonia (2014)

In 2014, Polonia a revenit in concurs dupa o pauza de doi ani, dar reprezentantele tarii au fost acuzate de unele voci ca ar fi fost imbracte cam vulgar. Soprana Laura Wright a vorbit despre ele ca fiind "usor porno".

Teapacks, Israel (2007)

Israelul a fost din nou in centrul atentie pentru melodia "Push the Button" interpretata de Teapacks, care includea versuri despre "conducatori nebuni" si o "lume plina de teroare".

Unii au speculat ca piesa reflecta teama israelienilor despre un razboi nuclear cu Iranul, dar sefii Eurovision au dat unda verde piesei.

Finala Eurovision 2015 va avea loc pe scena Wiener Stadhalle din capitala Austriei, Viena.

Tarile care se vor duela in versuri sambata seara sunt Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaijan, Rusia, Albania si Italia.

Romania este reprezentata anul acesta de baietii de la Voltaj.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#momente controversate Eurovision, #Conchita Wurst Eurovision, #Eurovision 2015, #Voltaj Eurovision , #stiri Eurovision