Eurovision 2015: Calin Goia: Ne-am incarcat de energie

Vineri, 22 Mai 2015, ora 22:28
13686 citiri
Eurovision 2015: Calin Goia: Ne-am incarcat de energie
Foto: Facebook/ Voltaj

Calin Goia, solistul trupei Voltaj - ce reprezinta Romania la Eurovision 2015 - a declarat ca intalnirea de joi cu comunitatea de romani din Viena a fost un eveniment plin de energie si speranta.

"Intalnirea cu comunitatea de romani a fost foarte simpatica. Ne-am incarcat de energie pentru ca erau niste romani, acolo, galagiosi, care erau plini de speranta si ne-au spus ca ne sustin si ca ne voteaza. Ai un sentiment placut", a marturisit Calin Goia, pentru Agerpres.

Solistul Voltaj a dat detalii si despre cei cu care s-a intalnit.

"Era o doamna care lucrase la Stadthalle. A lucrat aici mult timp. Nu mai lucreaza, dar a zis ca a vazut toate concertele de aici. Am cunoscut studenti, am cunoscut doi baieti care sunt in corul de baieti al Vienei si care vor fi in deschiderea finalei", a adaugat solistul.

Alaturi de trupa s-a aflat si Razvan Schinteie, baietelul care apare in videoclipul piesei cu care Voltaj reprezinta Romania la Eurovision - "De la capat".

Joi, membrii trupei Voltaj au cantat in Eurovision Village, un spatiu in aer liber, in fata primariei din Viena, dedicat competitiei cantecului european si s-au intalnit cu romani care locuiesc in Viena.

Eurovision 2015: Trupa Voltaj s-a calificat in finala

Voltaj va intra sambata cu numarul 20 in finala Eurovision. Ordinea de intrare in competitie a fost stabilita de televiziunea publica austriaca ORF si aprobata de European Broadcasting Union (EBU).

Show-ul va fi deschis de Slovenia, iar artistii care vor canta inaintea celebrului "Start vot" sunt cei de la Il Volo, reprezentantii Italiei.

Astfel, ordinea intrarii tarilor concurente in finala Eurovision este urmatoarea: Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania si Italia.

Anul acesta, in finala Eurovision, care se afla la editia jubiliara cu numarul 60, intra un numar record de tari - 27. Cu ocazia acestei aniversari, Australia a fost invitata in concurs datorita numarului mare de fani din aceasta tara, dar si pentru ca populatia australiana este formata, in majoritate, din imigranti europeni, dupa cum au motivat organizatorii.

In total, 20 de tari au intrat in finala Eurovision in urma a doua semifinale, in care au fost selectati cate 10 finalisti. Acestora li s-au alaturat sapte concurenti ai tarilor calificate automat in finala - Australia (invitata editiei jubiliare), Austria - tara gazda si tarile din "Marele 5" - marile finantatoare Eurovision - Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania. Castigatorul Eurovision va fi ales in urma votului juriilor de specialitate din tarile participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului si votul publicului au ponderi egale.

Finala Eurovision are loc sambata noapte, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Calin Goia romani Viena, #Voltaj romani Viena, #Voltaj Eurovision Romania , #Romania