Eurovision 2014 Paula Seling si Ovi: N-a fost timpul pentru un miracol. Ce planuri au

Duminica, 11 Mai 2014, ora 16:00
11725 citiri
Eurovision 2014 Paula Seling si Ovi: N-a fost timpul pentru un miracol. Ce planuri au
Foto: Romania Tv

Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014, au declarat, dupa finala care avut loc sambata seara, la Copenhaga, ca au "visat la un miracol", dar poate "nu fost timpul lui", iar de acum incolo este timpul sa "treaca la hituri".

Piesa "Rise Like A Phoenix", interpretata de Conchita Wurst din Austria, a castigat concursul cantecului european Eurovision 2014, desfasurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detasat clar de urmatoarele doua clasate: Olanda, care a obtinut 238 de puncte, si Suedia, cu 218 puncte.

Romania, reprezentata de Paula Seling si Ovi, s-a clasat in prima jumatate a topului final, ocupand locul al 12-lea, cu 72 de puncte. In finala de la Copenhaga, Romania a obtinut 6 puncte de la Azerbaidjan, 8 puncte de la Malta, 4 puncte de la Macedonia, 1 punct de la Belarus, 8 puncte de la Israel, 1 punct de la Portugalia, 4 puncte de la Norvegia, 12 puncte de la Moldova, 2 puncte de la Irlanda, 8 puncte de la Austria, 8 puncte de la Spania, 5 puncte de la Belgia si 5 puncte de la Italia.

Eurovision 2014: Femeia cu barba castiga! Romania nu prinde top 10 (Video)

Desi a obtinut acelasi punctaj cu Finlanda, Romania s-a clasat pe locul al 12-lea, iar Finlanda pe locul al 11-lea, intrucat tara nordica a primit note din partea publicului din mai multe tari decat Romania, dupa cum prevede regulamentul (Finlanda a primit puncte din 16 tari, iar Romania, din 13).

Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), au concurat in finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Dupa finala concursului Eurovision, Paula Seling a declarat: "Sunt fericita ca am avut ocazia sa cant pentru Romania, pentru oameni cu vise frumoase, cu ganduri si dorinte inalte. Am visat la un miracol... poate nu a fost timpul lui. Am cantat cu tot sufletul, ne-am pregatit ca si pentru un real campionat de muzica europeana. Suntem fericiti daca voi ati fost mandri de noi".

La randul sau, Ovi si-a exprimat punctul de vedere: "Oficial, este ultimul Eurovision la care particip. E timpul sa trecem la hituri de-acum".

Eurovision 2014 The Guardian: Piesa Romaniei e despre miracolul prin care Ovi isi tine putinul par pe cap

Concluzia Lianei Stanciu, seful delegatiei Eurovision de la TVR, in urma intregului eveniment este: "In orice concurs exista invingatori si invinsi. Noi nu suntem niste invinsi. Muzica si viata merg inainte!".

37 de tari au participat la editia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, in finala de sambata au concurat 26 de tari: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, Romania, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franta, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elvetia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino si Marea Britanie.

Ca si la editiile precedente, cele mai multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

Eurovision 2014: Critici si admiratori ai concurentei cu barba care a castigat

In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar romanii din strainatate au putut sa ii voteze pe reprezentantii Romaniei, urmarind concursul la televiziunea publica din tara in care se afla.

Rezultatele votului publicului din Romania au fost anuntate, ca si in ultimii ani, de Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision 2014 de la Copenhaga a fost transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si tvrplus.ro.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc la Malmo. Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur).

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Eurovision 2014 rezultat Romania, #Paula Seling Ovi Eurovision 2014 , #Eurovision 2014