Eurovision 2014: Critici si admiratori ai concurentei cu barba care a castigat

Duminica, 11 Mai 2014, ora 14:49
11097 citiri
Eurovision 2014: Critici si admiratori ai concurentei cu barba care a castigat
Foto: Wikipedia.org

Conchita Wurst, diva cu barba care a fost incoronata regina Eurovisionului, si-a castigat faima internationala gratie atat aparitiei sale controversate, cat si puterii vocii sale.

La concursul muzical incheiat sambata, cantareata austriaca a castigat inimile europenilor prin performanta care amintea de Shirley Bassey, dar criticii au atacat ceea ce ei percep drept "o aparitie abominabila", iar voci din Estul Europei au cerut sa fie scoasa din concurs, scrie GMA News, citand AFP.

Tom Neuwirth, austriacul de 25 de ani din spatele Conchitei Wurst, a raspuns acestor critici folosindu-se de concurs pentru a promova toleranta.

"Am creat aceasta doamna barboasa pentru a arata lumii ca poti face ceea ce vrei", a zis el intr-o recenta conferinta de presa la Copenhaga. "Daca nu ranesti pe cineva, poti face ce vrei tu cu viata ta", a adaugat Wurst.

Neuwirth si-a ales numele Conchita Wurst "pentru ca nu conteaza de unde vii si cum arati". Expresia germana "es ist wurst" inseamna "nu conteaza".

Neuwirth, nascut pe 6 mai 1988 in Gmunden, langa Salzburg, a devenit cunoscut in tara sa odata cu aparitia in concursul de talente "Starmania", in 2006. El a iesit pe locul 2, dupa Nadine Beiler, la competitia austriaca pentru Eurovisionul din 2011, dar din prestatia sa se vedea ca incearca sa o imite pe celebra cantareata americana Shirley Bassey.

Ulterior, a intrat intr-o trupa de baieti, dar abia dupa ce si-a creat personajul Conchita Wurst in 2011, a inceput sa devina cunoscut. Si in 2012, a ajuns pe locul doi la selectia finala pentru Eurovision, fara sa starneasca prea multe critici intr-o tara conservatoare cum e Austria.

Presa austriaca a sarit in apararea ei cand concurentul armean Aram MP3 a declarat ca stilul de viata al lui Wurst "nu e natural".

Pe anumite pagini de limba germana de pe Facebook au existat cateva proteste legate de trimiterea ei la Eurovision, peste 38.000 de oameni dand Like pe aceste pagini. Si comunitatea gay a lasat sa se intrevada ingrijorarea ca personajul ei barbos ar putea "speria" oamenii care vor sa-si inteleaga sexualitatea.

Deputatul rus Vitali Milonov din Sankt Petersburg, care a fost printre primii promotori ai legislatiei anti-gay din Rusia, a declarat ca doreste boicotarea de catre Rusia a acestei competitii muzicale care a devenit "o parada gay".

Insa sambata, dupa castigarea de catre Conchita Wurst a finalei Eurovision 2014, ministrul austriac al Culturii a catalagogat reusita acesteia ca fiind "o victorie in Europa pentru toleranta si respect".

Diva barboasa a raspuns criticilor cu un zambet. "Eu sunt o persoana care se concentreaza mai ales pe lucrurile pozitive din viata. Negativitatea nu o sa ma duca nicaieri", a spus ea intr-un interviu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Conchita Wurst Eurovision critici aparare, #Conchita Wurst criticata nenatural Eurovision, #Conchita Wurst eliminare gay Eurovision , #castigatori