Eurovision 2013: Cum califica juratii moldoveni piesa lui Cezar Oatu

Duminica, 19 Mai 2013, ora 23:57
8763 citiri
Eurovision 2013: Cum califica juratii moldoveni piesa lui Cezar Oatu

Anul acesta, la Eurovision 2013 am primit de la Moldova 10 puncte si nu 12, asa cum ne obisnuise la editiile anterioare. Cu toate acestea, juratii Eurovision Moldova sustin ca au dat Romaniei nota maxima, insa a contat si votul publicului, pentru prima oara fiind inclusa si Transnistria, ceea ce ar fi inclinat balanta in favoarea Ucrainei.

"Media dintre scorul acordat de juriu si rezultatele televotingului se calculeaza de catre o echipa EBU (European Broadcasting Union). Voturile venite din partea participantilor sunt stocate la sediu EBU si sunt facute publice doar peste o saptamana dupa concurs", a explicat procedura votingului Leonid Melnic, producatorul general al televiziunii nationale din Republica Moldova, conform Adevarul.

Melnic a explicat si de ce Romania a primit numai 10 puncte din partea Moldovei:

"Este primul an cand voteaza regiunea transnistreana, iar acest lucru a putut influenta televotingul in favoarea Ucrainei", a presupus producatorul.

"Juriul i-a dat Romaniei nota maxima, dar mie nu mi-a placut piesa lui Cezar"

Larisa Zubcu, directorul Salii cu Orga, absolventa a clasei de vioara la Colegiul de Muzica "Stefan Neaga", unul din membrii juriului Eurovision Moldova, a explicat cum a votat ea si cei patru colegi, toti persoane specializate in muzica, compozitori si muzicologi: "Juriul i-a dat Romaniei nota maxima, dar mie nu mi-a placut piesa lui Cezar. Prima reactie a fost una de negare.

Vocea lui este una specifica si nu cred ca era pentru Eurovision. Poate ca au vrut sa impresioneze publicul, dar alegerea nu mi s-a parut reusita. Si faza cu costumatia similara a Alionei Moon si a lui Cezar Ouatu trebuia coordonata din timp", crede juratul de la Chisinau.

"Cezar a depasit masura. Trebuia sa cante piesa cap-coada doar in timbrul lui natural"

Un alt membru al juriului, Liviu Stirbu, a explicat si el: "Cezar a depasit masura. Vocea lui naturala este si asa foarte buna, acest timbru inalt a fost supradozat si fortat. Ar fi fost mult mai bine sa-si arate vocea naturala. Faltetul este artificial, este un efect, o scamatorie.

Daca acest procedeu ar fi fost folosit pentru accentuarea unui vers, unei strofe din piesa, acesta ar fi avut un efect mai puternic. Cezar trebuia sa cante piesa cap-coada doar in timbrul lui natural, care, de altfel, suna mult mai bine. Combinatia nu suna bine", a spus el.

Republica Moldova a acorda 12 puncte Ucrainei, 10 Romaniei, alte 8 ducandu-se catre Azerbaijan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#voturi Moldova Eurovision, #punctaj tari Romania Eurovision, #piesa Cezar Ouatu Eurovision, #critici Cezar Ouatu Eurovision, #jurati Moldova piesa Romania Eurovision , #Romania