Eurovision 2012: Au fost stabiliti si ceilalti zece finalisti

Vineri, 25 Mai 2012, ora 00:02
7985 citiri
Eurovision 2012: Au fost stabiliti si ceilalti zece finalisti

Concursul Eurovision 2012 si-a desemnat joi ceilalti zece finalisti, care vor urca pe scena sambata in cadrul finalei concursului de la Baku, in Azerbaidjan.

Asadar, cele zece tari care s-au calificat in urma semifinalei de joi sunt: Lituania, Bosnia-Hertegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta, Turcia.

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei, s-a calificat in finala concursului, care va avea loc sambata, dupa ce a trecut, marti, de prima semifinala.

Eurovision 2012: Mandinga s-a calificat in finala

Spectacolul oferit de Mandinga a fost pe masura asteptarilor, dar Elena a avut o problema cu casca. Artistii romani au trecut cu profesionalism peste aceasta problema tehnica si au fost rasplatiti cu ropote de aplauze.

Cantecul "Zaleilah" interpretat de Mandinga este foarte bine cotat la casele de pariuri, fiind intre primele cinci favorite. Pe primul loc este Suedia, urmata de babutele care reprezinta Rusia.

Iata melodia Suediei, favorita la castigarea trofeului Eurovision 2012

Babutele din Rusia, cotate si ele cu mari sanse de castig

Cele 26 de tari care se vor lupta sambata pentru trofeul Eurovision 2012 sunt: Lituania, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta, Turcia, Albania, Azerbaidjan, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Moldova, Romania, Rusia, Spania si Ungaria.

Finala concursului Eurovision va avea loc sambata, de la ora 22.00.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la acest concurs din 1993.

Cele mai bune performante au fost obtinute de cuplurile Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005 si Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010, locul trei.

Cel mai mare punctaj, 172 de puncte, a fost obtinut de Mihai Traistariu cu melodia Tornero, in 2006, la Atena, cand Romania s-a clasat pe locul patru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#eurovision 2012, #semifinala Eurovision 2012, #finala Eurovision 2012, #castigatori Eurovision , #castigatori