Eurovision 2010 Romania acorda prima notele - Paula si Ovi au emotii (Video)

Sambata, 29 Mai 2010, ora 20:40
9138 citiri
Eurovision 2010 Romania acorda prima notele - Paula si Ovi au emotii (Video)

Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, reprezentantii Romaniei in finala Eurovision 2010, au emotii pentru competitia care se va desfasura sambata seara, dar isi asigura fanii ca se vor intrece pe ei insisi.

"Emotii? Cine a spus ca are emotii?", a declarat reprezentantul Romaniei vorbind despre seara decisiva. "Pregatim si mai multa energie! Suntem hotarati sa ne intrecem pe noi insine", a spune Paula Seling.

La finalul spectacolului Eurovision 2010, Romania va fi prima tara dintre cele 39 participante la concurs care va anunta notele acordate.

Pentru a scurta durata anuntarii notelor, pe ecran vor fi afisate notele de la 1 la 7, iar vedeta TVR, Malvina Cervenschi, va anunta tarile carora Romania le-a acordat notele de 8, 10 si 12.

La fel ca si intrarea concurentilor in competitie, ordinea in care tarile vor anunta notele a fost stabilita prin tragere la sorti.

Ce rivali are Romania?

Finala Eurovision aduce sambata pe scena din Telenor Arena o serie de concurenti participanti la competitii de gen American Idol sau Megastar, dar si pe castigatoarea editiei din 1993 a Eurovision.

Marea finala va fi deschisa de Safura din Azerbaidjan, care se poate lauda la fel ca alti competitori cu participarea la concursuri echivalente cu celebrul Pop Idol. Astfel, ea a reusit sa castige concursul Yene Ulduz.

Si reprezentantul Serbiei, Milan Stankovic, care va interpreta in finala piesa "Ovo Je Balkan" compusa de renumitul Goran Bregovic, si-a castigat faima tot la concursul Pop Idol. La fel si israelianul Harel Skaat, care a participat la un concurs gen American Idol, numit in Israel Star Is Born.

Concursurile de televiziune au marcat si cariera a trei componenti ai trupei 3+2, care reprezinta Belarusul. Gemenele Alena Karpovich si Ninel Karpovitch, la fel ca si Yuliya Shyshko, au participat la show-ul New Voices of Belarus, un fel de Megastar. Cele doua surori au reusit chiar sa castige acest concurs. Din formatie mai fac parte Artsem Mikhalenka si Yehiazar Farashan.

Alyosha din Ucraina a lucrat la Fabrika Zvesd (echivalentul Megastar) ca profesor de canto, back-vocalist, producator si compozitor. De asemenea, a colaborat cu Potap & Nastia Kamenskih, Natasha Mogelivskaya, Irina Bilyk, Alina Grosu si Ani Lorak.

Povesti interesante au si concurentii din Cipru si Bosnia si Hertegovina. Reprezentantul Ciprului, Jon Lilygreen, provine din Marea Britanie si a fost ales de compozitorii piesei dupa ce au cautat pe internet un cantaret care sa se potriveasca cu piesa "Life Looks Better in Spring". El va fi acompaniat pe scena de The Islanders, potrivit Agerpres.

Reprezentantul Bosniei si Hertegovinei, Vukasin Brajic, se poate mandri cu pseudonimul de "asasin", pe care l-a primit dupa ce s-a clasat al doilea la concursul pan-balcanic de muzica pop Operation Triumph.

Peter Nalitch & Friends din Rusia au devenit celebri peste noapte pe youtube, dupa ce solistul principal a postat pe internet un scurt videoclip, vizionat intr-o luna, de peste 70.000 de oameni.

Grecul Giorgos Alkaios este unul dintre putinii artisti care se poate mandri cu un numar record de concerte sustinute in ultimii zece ani in Cipru, Germania, Anglia, Canada, Australia si America. Mai mult, unul dintre cantecele sale, Syrmatoplegma, a devenit imnul echipei de fotbal Galatasaray.

In acest an, Niamh Kavanagh din Irlanda, care a castigat concursul Eurovision in 1993 cu piesa "In Your Eyes", pentru care a primit doua discuri de platina, isi va incerca din nou sansele la marele trofeu.

Si Ovi, care reprezinta, alaturi de Paula Seling, Romania la Eurovision, si-a mai incercat sansele pentru a ajunge la acest concurs, insa din partea Norvegiei, unde a participat de doua ori la finala nationala. Paula Seling se poate mandri cu duetele cu artisti celebri precum Al Bano, Anita Doth (de la 2 Unlimited), Tony Hawks, dar si cu recitalurile din deschiderea concertelor sustinute de Joan Baez , Ricky Martin, Michael Bolton si Beyonce.

Reprezentanta Georgiei, Sofia Nizharadze, a sustinut in 2001 un recital alaturi de celebrul tenor Jose Carreras.

Iata ordinea intrarii in concurs:

1. Azerbaidjan Safura "Drip Drop"

2. Spania Daniel Diges - Algo pequenito

3. Norvegia Didrick Solli-Tangen "My Heart Is Yours"

4. Moldova Sunstroke Project & Olia Tira "Run Away"

5. Cipru Jon Lilygreen and The Islanders "Life Looks better In Spring

6. Bosnia si Hertegovina Vucasin Brajic "Thunder And Lightning"

7. Belgia Tom Dice "Me And My Guitar"

8. Serbia Milan Stankovic "Ovo je Balkan"

9. Belarus 3+2 "Butterflies"

10.Irlanda Niamh Kavanagh "It's For You"

11. Grecia Giorgos Alkaios & Friends - Opa

12. Marea Britanie Josh Dubovie "That Sounds Good To Me"

13. Georgia Sofia Nizharadze "Shine"

14. Turcia maNga "We Could Be The Same"

15. Albania Juliana Pasha cu melodia "Nuk mundem paty"

16. Islanda Hera Bjork "Je ne Sais Quoi"

17. Ucraina Vasyl Lazarovich - I Love You

18. Franta Jessy Matador "Allez Olla Ole"

19. Romania Paula Si Ovi "Playing With Fire"

20. Rusia Peter Nalitch & Friends "Lost And Forgotten"

21. Armenia Eva Rivas "Apricot Stone"

22. Germania Lena "Satellite"

23. Portugalia Filipa Azevedo "Ha Dias Assim"

24. Israel Harel Skaat "Milim"

25. Danemarca Chanee & N'evergreen

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Eurvision 2010, #finala Eurovision Romania , #Eurovision 2010