EBU, raspuns oficial la cererea Pro TV: Nicio televiziune din Romania nu va transmite Eurovision 2016

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 13:39 4576 citiri
Foto: Eurovision

Nicio televiziune din Romania nu va transmite Eurovision 2016, iar o oferta in acest sens facuta de ProTV nu poate fi acceptata, deoarece postul respectiv nu face parte din European Broadcasting Union (EBU), se arata intr-un mesaj postat vineri pe pagina oficiala de Facebook a EBU.

ProTV vrea sa-l duca pe Ovidiu Anton la Eurovision, EBU refuza

"Desi ProTV ne-a abordat cu o oferta pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv ca nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competitie intre membri si asociati ai Uniunii, nu le putem accepta oferta", a explicat EBU.

Ulterior, Uniunea a intarit, raspunzand unui mesaj primit pe platforma de socializare, ca "nicio televiziune nu va transmite show-ul Eurovision in Romania", deoarece tara nu va avea un reprezentant la concursul cantecului european. Situatia din 2017 va fi analizata in viitor, a mentionat EBU.

Eurovision 2016: Ovidiu Anton, rugat de fani sa accepte invitatia Moldovei: Fii roman adevarat!

European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume - a anuntat, pe 22 aprilie, ca a inceput procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru, ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni (14,5 milioane de euro). Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016.

Artistul desemnat sa reprezinte Romania la Eurovision 2016, in urma Selectiei Nationale, a fost Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of Silence".

Eurovision 2016: Ovidiu Anton refuza sa ajunga la concurs gratie moldovenilor

Concursul Eurovision se desfasoara anul acesta la Stockholm.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News