Costi Ionita, despre Eurovision: Asa a vrut Dumnezeu

Luni, 12 Martie 2012, ora 09:17
3880 citiri
Costi Ionita, despre Eurovision: Asa a vrut Dumnezeu
Foto: TVR

Mandinga este formatia care va reprezenta Romania la Eurovision 2012, concurs ce va avea loc pe 26 mai, in Baku, capitala Azerbaidjan. Costi Ionita, compozitorul piesei castigatoare, "Zaleilah", s-a declarat surprins de rezultat, mentionand ca nu mai spera la o victorie.

"Dupa experientele din anii trecuti, eu nu mai voiam sa particip la Eurovision, nu mai voiam sa aud de concursuri cu jurii. Ma resemnasem. Cei de la Mandinga m-au sunat si mi-au spus de preselectie, eu nici macar nu eram in tara. Ei si-au dorit foarte mult sa participe, asa ca mi-am dat acordul, in calitate de compozitor al piesei", a declarat Costi Ionita, pentru Adevarul.

Costi Ionita a mai participat de 4 ori la acest concurs, atat in calitate de interpret, cat si de compozitor, cea mai buna clasare fiind obtinuta de formatia Blaxy Girls, cu piesa "Dear Mama" (locul 3).

"De data asta am fost foarte detasat. M-am dus totusi la TVR ca sa-i sustin pe oamenii cu care lucrez. Daca artistii vor sa participe la Eurovision, eu ce sa fac, sa stau in calea fericirii lor?", spune compozitorul melodiei.

El considera ca victoria din acest an a fost un dar divin. "Asa a vrut Dumnezeu", a mentionat Costi Iontia.

"Eu reprezint deja Romania cu mare drag in lume si asta vom face si la Eurovision. Mandinga poate fi un produs de export de succes", a conchis Costi Ionita.

Eurovision 2012: Mandinga va reprezenta Romania, cu piesa Zaleilah

Piesa "Zaleilah" s-a clasat pe primul loc in preferintele publicului, obtinand 12 puncte in urma televotingului si pe pozitia a doua in ceea ce priveste votul juriului de specialitate, de unde a primit 10 puncte. Scorul total, 22 de puncte, a fost insa suficient pentru ca trupa Mandinga sa castige competitia.

Din componenta trupei fac parte trei romani (inclusiv solista, Elena), trei cubanezi si un slovac. Potrivit regulamentului, pe scena pot urca maximum sase persoane, asa ca unul dintre artistii cubanezi nu va canta la Baku.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Costi Ionita Eurovision, #Costi Ionita Eurovision 2012, #Costi Ionita Mandinga Eurovision , #melodii