Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cezar Ouatu: Ma consider castigator si cu acest spirit voi pleca la Eurovision

Marti, 07 Mai 2013, ora 23:25
1925 citiri
Cezar Ouatu: Ma consider castigator si cu acest spirit voi pleca la Eurovision

Cezar Ouatu este pregatit sa reprezinte Romania la Concursul Eurovision de la Malmo, din Suedia, primul sau obiectiv fiind acela de a trece de semifinala din 16 mai, cand va intra in concurs de pe ultima pozitie.

"Sunt cat se poate de pregatit. Sunt fericit sa reprezint Romania si sa duc mai departe acest renume pe care Romania il are pe scena Eurovision-ului, de a fi tot timpul in primele zece locuri. Eu voi merge cu pasi marunti. Primul meu obiectiv este de a trece in finala. Este un obiectiv important, dupa care, daca am reusit sa trecem acest pas de acolo, cred ca vom avea mari sanse.

Popasurile eurovisionistice de-a lungul Europei, la Londra, Amsterdam si Bruxelles au fost foarte bune. Am fost primit cu foarte multa caldura de fani. Sunt in primul rand fericit ca totusi am ramas la stadiul finalei in care marele public m-a votat. Ma consider castigator si cu acest spirit voi pleca si la Malmo. Cred in paradoxul Cezar", a declarat marti Cezar Ouatu intr-o conferinta de presa sustinuta inaintea plecarii in Suedia.

El a mai precizat ca fanii l-au incurajat si l-au sfatuit sa nu puna la suflet atacurile presei straine.

"Multi admiratori mi-au spus sa nu pun la suflet daca exista tot felul de comentarii, este normal, este natural sa existe pareri pro si contra. Am incercat in aceasta perioada sa nu citesc nimic. Daily Mirror este un tabloid, este normal sa scrie. Ideea este ca au scris si de bine, dar nu se preiau partile bune in Romania, se preiau numai chestiile negative. Voi confirma la Malmo si voi reusi sa ii fac sa isi schimbe ideea," a explicat Cezar Ouatu.

Reprezentantul Romaniei la Eurovision a mai marturisit ca este foarte increzator si crede ca Romania nu va trece neobservata anul acesta la Malmo.

"Vin dintr-o cariera, ca si cantaret de opera eu cant de zece ani si pentru mine este o rutina, nu am acea greutate pe spate sa apar in fata a nu stiu cator oameni. Ma duc cu o ambitie de fier si vreau efectiv sa schimb ceva, un nou concept - ori place, ori nu place. Sunt mai mult decat pregatit, cu siguranta nu vom trece neobservati, ideea e sa lasam un ecou foarte bun. Eu cred intr-un Eurovision in Romania si sper sa avem un rezultat cat mai bun", a conchis artistul.

Dan Manoliu, manager de proiect si sef al delegatiei Romaniei la Eurovision, a declarat in conferinta de presa ca Romania merge la Malmo cu o piesa interesanta si cu o voce deosebita si s-a declarat dezamagit ca oficialitatile si Guvernul nu au sprijinit participarea tarii noastre la acest concurs.

"Nu exista zona gri, multi o iubesc (piesa - n.red.), multi sunt impotriva a ceea ce se intampla pe scena, dar cu siguranta Romania nu va trece neobservata si eu cred ca o sa impresionam cu tot ceea ce se va intampla pe scena. (...) Ne asteptam ca mai multe ministere, oficialitati, sa contribuie la acest Eurovision. Nu am avut parte in acest an, dar sunt sigur ca va veni si vremea cand Guvernul Romaniei va sprijini aceasta actiune de imagine. In momentul de fata, in afara de Campionatul European de fotbal sau Liga Campionilor, este cel mai puternic mediatizat show de televiziune de pe planeta", a aratat Dan Manoliu.

El a dezvaluit presei ca vestimentatia lui Cezar Ouatu si a Alexandrei, backing vocal pe scena de la Malmo, au fost create de Doina Levinta, iar coregrafia este semnata de Sergiu Anghel, intreg show-ul bazandu-se pe un moment de dans contemporan.

Cezar, reprezentantul Romaniei la Eurovision, va evolua ultimul in cea de a doua semifinala a concursului Eurovision din 16 mai.

Prima semifinala va avea loc pe 14 mai, iar marea finala pe 18 mai, la Malmo, in Suedia.

Cezar, supranumit de fani "The Voice", s-a nascut intr-o familie de muzicieni romani si de mic a inceput sa studieze pianul. Are o cariera de peste zece ani in lumea operei internationale, cu spectacole in cele mai importante sali si teatre din lume.

Contratenorul a decis in 2012 sa abordeze genul pop-opera, imbinand genul opera cu cel pop-opera pe aceeasi scena, intr-un concept inovativ si original pe plan mondial.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cezar Ouatu Eurovision, #Cezar Ouatu Romania Eurovision , #Romania