Castigatoarea Eurovision 2018 este acuzata de plagiat si risca sa fie descalificata

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 13:05 8636 citiri
Foto: captura Youtube

Castigatoarea Eurovision 2018, cantareata israeliana Netta Barzilai, a fost acuzata de plagiat de Universal Music, in cazul piesei cu care a triumfat in competitia muzicala, iar artista ar putea fi descalificata.

In cazul descalificarii, Israelul nu va mai gazdui editia din 2019 a Eurovision, potrivit regulamentului de desfasurare al competitiei, noteaza gala.fr.

Pe 12 mai, reprezentanta Israelului, Netta, a castigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona, Portugalia. Netta Barzilai, care a interpretat piesa kitsch pop "Toy", a primit un total de 529 de puncte.

Doua luni mai tarziu, producatorii muzicali ai Nettei au primit o scrisoare din partea companiei Universal Music, in care artista este acuzata de plagiat, mai precis un fragment din piesa "Toy" este copiat din celebrul cantec "Seven Nation Army" al formatiei The White Stripes.

Potrivit informatiilor din presa internationala, unul dintre producatorii artistei a purtat discutii cu Universal pentru a ajunge la un acord pe cale amiabila.

Anul acesta a fost pentru a patra oara cand Israelul triumfa la Eurovision. Cel mai recent a fost in 1998, cand Dana International a devenit primul artist transgender care castiga concursul. Dana International a mai participat si in 2011 la aceasta competitie muzicala, dar nu a reusit sa se califice in finala.

Deocamdata, organizatorul Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa, nu a facut nicio declaratie privind acest subiect.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com