Adevaratul motiv pentru care Voltaj vrea sa ajunga la Eurovision Interviu cu Calin Goia

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 17:35
12804 citiri
Adevaratul motiv pentru care Voltaj vrea sa ajunga la Eurovision Interviu cu Calin Goia
Foto: Facebook/Calin Goia

Voltaj participa, alaturi de alte 11 nume de pe scena muzicii din Romania, la finala Eurovision din 8 martie. Deja o trupa consacrata, care scoate hituri pe banda, Voltaj nu are nevoie de confirmare.

Eurovision Romania: Voltaj si CEJ (ex Rednex), printre finalisti - Asculta toate piesele

Calin Goia, solistul trupei, ne-a spus, intr-un interviu Ziare.com, care este motivul din spatele inscrierii in competitie. Artistul isi doreste sa ajunga la Viena, unde are loc anul acesta Eurovision, si pentru a transmite un mesaj: acela ca romanii nu sunt lenesi si hoti si ca marea lor majoritate munceste din greu si cinstit, facand sacrificii enorme.

Reincepe isteria Eurovision: Nume surpriza la preselectii si ce urmeaza

Despre melodia cu care participa in concurs, Calin Goia declara: "'De la capat' e mai mult decat o melodie, e un manifest".

"De la capat" e piesa aleasa de voi pentru finala Eurovision din Romania. Pe ce mizati in aceasta piesa? De ce credeti ca e potrivita pentru Eurovision?

Cand am compus si am lansat piesa si campania "De la capat" nu ne-am gandit ca vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama ca acest concurs poate sa ne ajute sa facem cunoscuta si international cauza copiilor ramasi in tara fara parinti si a parintilor plecati la munca in strainatate pentru a le putea asigura un trai decent.

Lumea trebuie sa stie ca romanii nu sunt lenesi si hoti si ca marea lor majoritate munceste din greu si cinstit, facand sacrificii enorme. De aceea, trebuie sa fie respectati si nu discriminati. "De la capat" e mai mult decat o melodie, e un manifest. Suntem convinsi ca, daca vom reusi sa castigam in Romania, vom reusi sa facem atenta toata Europa.

Pana acum, care e feedback-ul pe aceasta piesa?

Este unul extraordinar. Mesajul nostru a ajuns la sufletul ascultatorilor, au fost chiar si barbati care au plans, au fost multi oameni care s-au implicat in proiectele propuse de noi alaturi de World Vision Romania si Habitat for Humanity Romania, proiecte menite sa asigure un trai mai bun pentru copiii aflati in dificultate.

V-ati gandit deja la un show, daca treceti de finala de la noi?

Noi o luam pas cu pas. Deocamdata ne-am gandit la un show pentru finala din Romania, din 8 martie, de la Craiova. Si credem ca am gasit niste idei foarte bune, care sa-i faca pe oamenii din sala si pe cei aflati in fata televizoarelor sa inteleaga perfect mesajul nostru si sa-i faca sa se implice in campania #delacapat.

Considerati un "handicap" faptul ca sunteti o trupa de baieti? Planuiti sa aduceti si o aparitie feminina pe scena?

Nu vrem sa dezvaluim prea multe deocamdata, cert e ca mai avem voie, conform regulamentului, la inca cel mult o persoana in afara de noi pe scena. Dar nu cred ca e un handicap ca suntem o trupa de baieti, mesajul nostru e unul pentru suflet si nu tine de sexe.

Ce parere aveti despre celelalte melodii rivale din finala de pe 8 martie? V-a atras atentia vreuna?

Sunt cateva piese foarte bune si voci la fel. Concurenta e puternica. Dar, cum o facem de atatia ani, ne pregatim foarte atent aparitia scenica si productia showului nostru si suntem gata de competitie.

In formula actuala, v-ati mai incercat norocul la Eurovision?

O singura data, in 2003.

Ce inseamna pentru voi Eurovision? Cum percepeti acest concurs?

E un concurs puternic, care noua ne ofera ocazia de a ne face cunoscuta campania. De aceea, ne-am si inscris. Nu ai multe prilejuri de a vorbi despre aceasta problematica, a copiilor si a romanilor in general, cu asa o mediatizare si vizibilitate.

Cu ce v-ar ajuta in cariera? Planuiti cumva sa cantati mai mult in afara?

Nu credem ca va avea vreo influenta in cariera noastra. Dar va fi inca o caramida asezata. Nu planuim sa cantam in afara, ne iubim prea mult limba si tara si, din fericire, avem aici cel mai frumos public.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Voltaj melodie Eurovision video, #Voltaj Eurovision 2015 piesa, #concurenti Eurovision 2015, #Eurovision 2015 Romania, #finala Eurovision Romania, #piese inscrise Eurovision , #Romania
Comentarii