Înțelegerea secretă care ar fi dus la scandalul Eurovision. Noi acuzații ies la iveală

Luni, 16 Mai 2022, ora 13:13
15647 citiri
Înțelegerea secretă care ar fi dus la scandalul Eurovision. Noi acuzații ies la iveală
Reprezentații României la Eurovision FOTO Facebook/ Eurovision Song Contest

Postul de televiziune VRT, care emite în Belgia, susține că a existat o înțelegere secretă între cele șase țări ale căror punctaje au fost anulate la Eurovision 2022, printre care și România.

Mai exact, postul VRT a publicat duminică, 15 mai, un articol pe site-ul său, prin care afirmă că România, Muntenegru, San Marino, Georgia, Azerbaidjan și Polonia s-au înțeles să facă schimb pe puncte, acesta fiind motivul ce a dus la penalizare. Postul citează ”surse apropiate de organizatorii Eurovision 2022, potrivit stirileprotv.ro.

„Dintr-o sursă bună, am aflat că juriile naționale ale țărilor în cauză au convenit să-și acorde reciproc puncte”, susțin cei de la VRT.

Acesta ar putea fi motivul pentru care EBU a intervenit, iar scorurile juriului din cele șase țări au fost anulate și înlocuite cu un rezultat simulat.

Membrii juriului Eurovision 2022 din România au fost Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu.

EBU a comunicat că „în analiza voturilor date de juriile naţionale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a şase ţări.”

”Pentru a respecta Instrucţiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare ţară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor ţări cu vot similar),” a precizat comunicatul EBU.

TVR a reacționat, susținând că juriul a votat în prezența unui notar.

„Reiterăm faptul că nici juraţii, nici reprezentanţii TVR, nu au fost anunţaţi, după a doua semifinală, de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României. Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator,” a precizat TVR.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Eurovision 2022, #penalizare, #intelegere , #Eurovision 2022