Hackerii pro-ruși au organizat mai multe atacuri cibernetice în timpul concursului Eurovision. Anunțul Italiei

Duminica, 15 Mai 2022, ora 16:10 3528 citiri
Organizatorii atacului au fost hackerii de la Killnet și grupul afiliat Legion FOTO Pixabay

Autoritățile din Italia au anunțat că au dejucat mai multe atacuri cibernetice ale grupurilor de hackeri pro-ruși în timpul semifinalei și finalei concursului Eurovision, care a avut loc la Torino, potrivit Reuters.

Organizatorii atacului au fost hackerii de la Killnet și grupul afiliat Legion.

Ultimul atac a fost destul de puternic, dar de scurtă durată. Acest lucru a fost raportat duminică, 15 mai, de poliția italiană.

”Diverse atacuri informatice de natură DDOS au vizat infrastructurile de rețea în timpul operațiunii de vot și spectacolelor artiștilor”, se arată în comunicat.

Atacurile au fost atenuate în urma colaborării dintre unitatea specială de poliție pentru combaterea criminalității informatice și serviciile tehnice ale companiei de radio și televiziune de stat Rai.

Centrul Național de Protecție Informatică Anti-Infracțională pentru Infrastructuri Critice al Poliției Poștale a identificat numeroși ”PC-zombie” folosiți pentru atacul cibernetic.

Potrivit Obozrevatel, canalul Telegram al grupului Legion a coordonat sâmbătă seară un atac DDOS asupra serverelor concursului Eurovision. La treisprezece minute de la start, coordonatorii au dat instrucțiuni să oprească atacul, fără explicații. Ulterior au cerut să ”trateze cererea cu înțelegere”.

Informația vine în contextul scandalului provocat de anularea voturilor din mai multe țări.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com