Finala Eurovision 2022 a început la Torino. Piesa care a deschis competiția și la care s-au implicat 500 de muzicieni VIDEO

Sambata, 14 Mai 2022, ora 23:30
5861 citiri
Finala Eurovision 2022 a început la Torino. Piesa care a deschis competiția și la care s-au implicat 500 de muzicieni VIDEO
wrs, reprezentantul României FOTO / Facebook wrs

Finala Eurovision 2022 a început la Arena Pala Olimpico din Torino. „Give peace a Chance” a fost interpretată de întreaga sală, iar Laura Pausini a deschis seara cu un recital electrizant. wrs a oferit o interpretare aclamată puternic de public.

Marea finală din această seară a fost deschisă de o interpretare a Rockin’ 1000 în istorica Piazza San Carlo din Torino, care a implicat peste 500 de muzicieni - solişti, basişti, bateri şi chitari - interpretând „Give Peace A Chance” a lui John Lennon. Publicul de la PalaOlimpico s-a alăturat şi a oferit un moment de unitate în întreaga Europă.

Spectacolul a continuat de una dintre gazdele serii, cântăreaţa italiană Laura Pausini. Ea a oferit unele dintre cele mai cunoscute cântece ale sale în mai multe limbi şi a schimbat cinci ţinute. A urmat prezentarea celor 25 de concurenţi.

Spectacolul este prezentat de Laura Pausini, Mika şi Alessandro Cattelan.

Finala este comentată la Televiziunea Română de Bogdan Stănescu, căruia i s-a alăturat Kyrie Mendél, finalistul Selecţiei Naţionale.

wrs a intrat al doilea în concurs. El a interpretat melodia „Llamame”. „Hola, mi bebébé” înseamnă „Hey my baby” şi a devenit un salut obişnuit în arena Eurovision.

Publicul din toate ţările participante la Eurovision (cu excepţia României) poate vota #2 pentru reprezentantul nostru de maxim 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon (lista, anexată). Punctajele cumulate - acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision.

Punctele României vor fi anunţate de vedeta TVR Eda Marcus.

Ordinea de intrare în finala ESC 2022:

1. Cehia: We Are Domi – „Lights Off”

2. România: WRS – „Llámame”

3. Portugalia: MARO – „Saudade, Saudade”

4. Finlanda: The Rasmus – „Jezebel”

5. Elveţia: Marius Bear – „Boys Do Cry”

6. Franţa: Alvan & Ahez – „Fulenn”

7. Norvegia: Subwoolfer – „Give That Wolf A Banana”

8. Armenia: Rosa Linn – „Snap”

9. Italia: Mahmood & Blanco – „Brividi”

10. Spania: Chanel – „SloMo”

11. Regatul Ţărilor de Jos: S10 – „De Diepte”

12. Ucraina: Kalush Orchestra – „Stefania”

13. Germania: Malik Harris – „Rockstars”

14. Lituania: Monika Liu – „Sentimentai”

15. Azerbaidjan: Nadir Rustamli – „Fade To Black”

16. Belgia: Jérémie Makiese – „Miss You”

17. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – „Die Together”

18. Islanda: Systur – „Með Hækkandi Sól”

19. Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – „Trenuleţul”

20. Suedia: Cornelia Jakobs – „Hold Me Closer”

21. Australia: Sheldon Riley – „Not The Same”

22. Marea Britanie: Sam Ryder – „SPACE MAN”

23. Polonia: Ochman – „River”

24. Serbia: Konstrakta – „In Corpore Sano”

25. Estonia: Stefan – „Hope”

Cele cinci mari plătitoare (Big Five) calificate în finală sunt: Franţa cu Alvan & Ahez care cântă „Fulenn”, Italia, reprezentată de Mahmood i Blanco cu „Brividi”, Germania, reprezentată de Malik Harris cu melodia „Rockstars”, Spania, cu Chanel - „SloMo”, şi Marea Britanie cu Sam Ryder - „Space Man”.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Eurovision 2022, #eurovision, #concurs, #muzica , #Eurovision 2022