Mega-scandal la Eurovision: Votul României ar fi fost anulat. Alte 5 țări, suspectate de tentativă de manipulare

Duminica, 15 Mai 2022, ora 11:04 23924 citiri
Reprezentații României la Eurovision. Foto: Facebook / Eurovision Song Contest

Nereguli la ediția din acest an a concursului Eurovision.

Organizatorul anunță că a decis să elimine voturile oferite de juriile din șase țări.

Printre țările incriminate ar fi și România, scrie ESCXTRA, site specializat în Eurovision.

Conform publicației respective, organizatorii au observat "tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări" la votul din semifinale.

"În analiza votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului," este comunicatul oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU), conform digi24.

România, Moldova, San Marino, Muntenegru, Azerbaidjan, Polonia ar fi statele unde voturile din partea juriului au fost anulate.

Ucraina este marea câștigătoare din acest an la Eurovision, cu 631 de puncte. România s-a clasat pe locul 18, cu 64 de puncte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com