Cine este Ștefania, femeia care a inspirat hitul momentului în Europa: ”N-am știut că melodia a fost scrisă pentru mine”

Luni, 16 Mai 2022, ora 17:45 13384 citiri
Ștefania, femeia care a inspirat piesa cu care Ucraina a câștigat Eurovision 2022 FOTO Captură Video YouTube/ TCH

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 cu piesa ”Ștefania”, versurile piesei fiind inspirate de mama solistului Oleg Pasiuk, rapperul principal al grupului Kalush Orchestra.

În decurs de numai câteva ore, femeia a ajuns cea mai cunoscută mamă din Ucraina, după succesul răsunător al trupei în cadrul competiției.

După victoria de la Eurovision, Stefania a acordat un interviu un post ucrainean de televiziune, în cadrul căruia povestește cum i s-a schimbat viața peste noapte, ajungând să fie reunoscută pe stradă.

„Mamă, cântă-mi un cântec de leagăn/Vreau să-ți aud glasul”, începe piesa care a devenit hitul momentului în Europa.

Solistul spune prin versuri cum femeia care i-a dat viață, i-a dat ulterior și puterea să o înfrunte, iar datorită ei va găsi mereu drumul spre casă, în ciuda tuturor greutăților.

Ștefania este vânzătoare și se declară susprinsă că lumea a început să o recunoască pe stradă.

”„Am mers la piață, mă uitam la ceva și o femeie îmi spune: „o, doamna Stefania, mamă-celebră, pot să fac o fotografie cu dumneavostră? Eu i-am spus: puteți, dar pentru ce? Dacă era fiul meu, mai înțeleg, dar eu la ce vă trebuiesc?”, a declarat femeia în cadrul interviului, potrivit newsmaker.md.

De asemenea, susține că nu a știut că fiul ei urmează să îi dedice piesa, gândindu-se prima dată la iubita acestuia, Sasha.

”„Nu am făcut legătura cu mine, că melodia a fost scrisă pentru mine. Am crezut că cineva a făcut o greșeală și se referea la iubita lui, Sasha, și a amestecat numele”, a spus ea.

Ștefania a fost felicitată inclusiv de soția președintelui Ucrainei, Elena Zelenski.

„Ne mândrim cu fiul dumneavoastră. Alături de dumneavoastră ne bucurăm de succesul Kalush Orchestra la Eurovision. Pentru că fiecare victorie de acest fel, chiar și în domeniul culturii, este o victorie acum pentru Ucraina în războiul său”, a scris aceasta pe Telegram.

De asemenea, femeia a menționat că, deși se mândrește cu fiul ei, nu îi înțelege stilul vestimentar. De asemenea, recunoaște că și-a dorit o carieră în IT pentru băiatul ei, dar că acum îi citește toate comentariile pieselor de pe YouTube.

”Îi spuneam: se îmbracă așa doar boschetarii. Acum este bărbat în toată firea, însă în clasa a 7-a era micuț, slab, iar pantalonii cu 10 mărimi mai mari”, a relatat ea.

Sora solistului, Irina, a spus că a plâns când s-a anunțat câștigătorul Eurovision 2022 și că a urmărit programul împreună cu mama sa în orașul Kalush din regiunea Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei.

”Eram foarte îngrijorată. Am plâns. Am stat până la șase și jumătate, urmărind conferința de presă. Emoțiile au fost depășite, nu credeam că orășelul nostru Kalush va aduce Ucrainei victoria anul acesta în Eurovision”, a declarat Irina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com