Scandal între lideri PNL și PSD. Dan Motreanu, despre Marian Mina: „Un fost taxator la barieră și fără școală; Personajul principal într-o investigație Recorder”

Vineri, 24 Martie 2023, ora 13:48
4171 citiri
Scandal între lideri PNL și PSD. Dan Motreanu, despre Marian Mina: „Un fost taxator la barieră și fără școală; Personajul principal într-o investigație Recorder”
Deputatul PSD Marian Mina (stânga) l-a luat la rost pe europarlamentarul PNL Dan Motreanu (dreapta) FOTO Facebook / Colaj ziare.com

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu și deputatul PSD Marian Minau au avut un schimb acid de replici după ce ultimul l-a acuzat pe liberal că este vinovat pentru pagubele fermierilor români privind cerealele ucrainene.

Scandalul a pornit după ce Dan Motreanu, care este și europarlamentar PNL, a acuzat joi, 23 martie, că Ministerul român al Agriculturii, condus de social-democratul Petre Danea, nu a putut demonstra pierderile înregistrate de fermierii români afectați de afluxul de grâne la prețuri scăzute din Ucraina. De aceea, explicat Motreanu, nivelul compensațiilor stabilit de Comisia Europeană a fost mult mai mic decât cel cerut de țara noastră.

„Motreanu a ieșit din dulap ca Nicușor”

Declarația lui Motreanu a fost taxată de către deputatul PSD de Giurgiu Marian Mina, care îl acuză pe europarlamentar că a votat ridicarea taxelor vamale pentru cerelalele ucrainene.

„Motreanu a ieșit din dulap ca Nicușor și ne dă lecții pe agricultură. Tocmai tu care ai stat ministru la Agricultură două săptămâni și ai spart ușile la minister de „competent” ce ai fost. Motreanu, ai prins muște ani de zile în Parlamentul European, n-ai făcut nimic pentru agricultura românească. Din contră, ai sabotat-o sistematic! Tu, cu mâna ta fină, ai votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. De asta suferă azi fermierii români, Motreanu!

Spune-ne, înțeleptule, de ce domnul Aurescu #ratareSchengen nu a fost în stare să negocieze în Regulamentul european niciun fel de compensații pentru fermierii români?! Mai departe, de ce nu ai cerut tu, patriotule din dulap, ca în acest regulament votat de tine în Parlamentul European să fie protejați fermierii români?! De ce ai votat cu două mâini și acum te dai viteaz?!”, a transmis Mina pe Facebook.

„Prototipul Omului Nou promovat de PSD”

Motreanu a replicat o zi mai târziu, vineri, acuzându-i pe social-democrați că nu sunt de acord cu solidaritatea față de Ucraina.

„Un pesedist de la Giurgiu, fost taxator la barieră și fără școală, pe numele său Mina (zis Scheletul sau Barieră), care crede că se pricepe la toate, ne-a acuzat că am votat în Parlamentul European pentru eliminarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. Acest reprezentant de seamă al PSD-ului, care mai nou este vocea publică a PSD-ului și îi atacă pe toți miniștrii PNL, spune de fapt că PSD nu este de acord cu coridoarele de solidaritate pentru Ucraina. Acest personaj care dă o palmă bunului-simț la fiecare ieșire, a ajuns, mai nou, portavocea oficială a PSD-ului”, a transmis Dan Motreanu.

Liberalul îl atacă apoi pe Mina și amintește că acesta din urmă a fost unul dintre personajele unui reportaj Recorder despre șpăgile de la vămile din România.

„El este prototipul Omului Nou promovat de PSD. Mare atenție la acest caracter si veți înțelege ce vă propune PSD pentru viitor. Un personaj care a devenit cunoscut la nivel național doar prin includerea sa ca subiect principal în reportajul ”Recorder” cu titlul elocvent: ”Pe aici nu se trece fără șpagă”.

Un taxator, la propriu și la figurat (de urmărit reportajul), care nu știe nimic despre instituțiile europene (și se poate verifica public acest fapt), măcar ce atribuții au dacă nu cum funcționează acestea, dar își dă cu părerea despre orice. El lasă să se înțeleagă că este vocea președintelui PSD și, din astfel de afirmații, reiese că votul pentru sprijinirea Ucrainei ar fi fost ceva negativ. Îi amintesc că nici lui Vladimir Putin nu-i place faptul că Europa a ridicat taxele vamale pentru cerealele ucrainene”, adaugă acesta.

Mai mult, acesta amintește că și social-democrați au votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene în Parlamentul European.

„În 19 mai 2022, am votat, alături de majoritatea europarlamentarilor, inclusiv colegii din PSD ai “taxatorului”, liberalizarea temporară a comerțului în completarea concesiilor comerciale aplicabile produselor ucrainene în temeiul Acordului de asociere UE-Ucraina (care permitea încă din 2016 importul de grâne din Ucraina fără taxe până la anumite praguri cantitative, iar taxele vamale se aplicau după depășirea acestor cote). Comisia pentru comerț internațional a prezentat plenului un raport favorabil pentru liberalizarea comerțului, votat inclusiv de Mihai Tudose (PSD). Printre cei care au votat ”pentru” în plen s-au numărat și o serie de reprezentanți ai PSD: Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Rovana Plumb, Claudiu Manda, plus Maria Grapini de la PUSL, care a candidat pe listele PSD. Niciun europarlamentar PSD nu a votat împotrivă”, a mai afirmat Motreanu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#europarlamentar PNL, #Dan Motreanu, #marian mina, #deputat PSD, #Petre Daea, #ministrula griculturii , #pnl-psd