Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zi fara masini, la Bruxelles

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 15:06
1229 citiri
Zi fara masini, la Bruxelles

Edilii capitalei belgiene au decis ca aceasta duminica sa fie in Bruxelles o zi fara automobile, actiune inclusa in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii (16 - 22 septembrie).

Manifestarea de duminica din Bruxelles se afla la a noua editie, accesul autoturismelor, motocicletelor, camioanelor si mopedelor fiind interzis pe o suprafata de 160 kilometri patrati in regiunea Bruxelles Capitale, intre orele 9:00 si 19:00.

In schimb, cetatenii vor putea calatori gratuit cu mijloacele de transport public, care insa nu vor avea voie sa depaseasca viteza maxima de 30km/h (care nu se aplica insa si in cazul metroului), stabilita pentru aceasta zi fara automobile in capitala belgiana.

Compania belgiana de transport feroviar (SNCB) a pus in vanzare doar pentru aceasta zi o serie de bilete la preturi preferentiale, de tipul biletelor de weekend practicate in mod obisnuit.

Actiunea organizata duminica reprezinta si o invitatie la stimularea transportului cotidian cu bicicleta in Bruxelles, existand mai multe locuri de unde pot fi facute inchirieri prin sistemul Vello Cite.

Pentru persoanele din afara Bruxelles-ului ce calatoresc cu automobilul si doresc sa viziteze centrul orasului au fost amenajate mai multe parcari temporare, cea mai mare fiind la Stadionul Roi Baudouin (Heysel) din nord-vestul capitalei belgiene, unde pot fi parcate aproximativ 11.000 de automobile.

La evenimentele organizate in acest an, in cele 27 de state din UE, in cadrul celei mari actiuni din lume dedicate transportului urban durabil, Saptamana Europeana a Mobilitatii, este de asteptat sa ia parte peste 200 de milioane de persoane din intreaga Europa.

Sloganul din acest an - A calatori mai inteligent, a trai mai bine - recunoaste efectele negative pe care actualele tendinte din transportul urban european le pot avea asupra consumatorilor. Obiectivul este incurajarea autoritatilor locale sa promoveze modalitatile de transport durabil - transportul in comun, mersul pe jos si cel cu bicicleta - si constientizarea efectelor benefice ale acestui tip de transport asupra sanatatii publice.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Zi fara automobile, #Zi fara automobile Bruxelles, #Saptamana Europeana a Mobilitatii , #Bruxelles