Vreme rea in Europa: haos in aeroporturi, mii de incidente pe sosele, zone izolate (Video)

Autor: Ana Ilie
Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 11:56
4080 citiri
Vreme rea in Europa: haos in aeroporturi, mii de incidente pe sosele, zone izolate (Video)
telegraph.co.uk

Un val de vreme extrema matura Europa, lasand in urma mii de persoane izolate. Patru persoane au fost ucise si o femeie grav ranita cand o avalansa s-a declansat in Scotia, iar mii de persoane sunt blocate in aeroporturi, afectate de sute de anulari.

Sudul Marii Britanii este biciuit de vant si viscol, iar meteorologii avertizeaza ca ar putea fi vorba despre cea mai puternica ninsoare din ultimul deceniu, ce va dura cateva saptamani, scrie perthnow.com.

Zapada si gheata au provocat haos pentru a doua zi consecutiv in aeroporturi. La Heathrow au fost anulate 417 zboruri sambata si alte 111 duminica. Multe alte zboruri au suferit intarzieri.

Cum britanicii asteapta o saptamana de ninsori abundente, noi anulari sunt deja programate, spre exasperarea pasagerilor, care s-au vazut nevoiti sa isi petreaca noaptea in aeroporturi.

Si cei care au crezut ca vor ajunge la destinatie luand trenul au avut de suferit. Pe sosele, echipele de interventie au fost chemate la mii de incidente, iar sapte persoane au fost spitalizate dupa ce un autobuz s-a ciocnit de mai multe masini.

Valul de frig a provocat si pene de curent, in special in Irlanda de Nord.

Autoritatile aeroportuare franceze au ordonat o reducere cu 40% a decolarilor si aterizarilor la aeroporturile pariziene Charles de Gaulle si Orly.

Air France a anuntat ca toate cursele lungi vor opera normal duminica, insa 40% din cele pe distante scurte si medii vor suferi amanari si anulari.

Zapada si gheata acopera mare parte din Franta, ceea ce a condus la cateva accidente rutiere soldate cu morti, dintre care si trei soldati francezi ce se pregateau sa se alature trupelor detasate in Mali.

Caile ferate franceze au avertizat calatorii sa se astepte la intarzieri de pana la 40 de minute, intrucat trenurile vor fi nevoite sa-si incetineasca viteza.

In sudul Europei, vremea rea a provocat cateva decese. In Spania, doi barbati au murit dupa ce un zid s-a prabusit peste ei, din cauza vantului. Caile ferate au anuntat intarzieri la cursele Madrid - Sevilia si Madrid -Valencia.

Ministrul spaniol de Interne a avertizat ca in weekend se asteapata vant puternic, pana la 100 de kilometri pe ora, si furtuna pe Mediterana.

In Portugalia, un batran a fost ucis dupa ce a fost proiectat de vant intr-o cladire, lovindu-se la cap. Doi adolescenti au fost spitalizati dupa caderea unui horn intr-un cartier din Lisabona. Meteorlogii au instituit cea mai severa avertizare meteo in sase din cele 18 districte ale tarii.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#vreme rea Europa, #zboruri anulate Europa , #stiri Europa