Voyeur condamnat la inchisoare - spiona femei prin camerele lor web

Sambata, 31 Mai 2014, ora 19:295199 citiri
Voyeur condamnat la inchisoare - spiona femei prin camerele lor web
Foto: itv.com

Un voyeur care reusise sa preia controlul asupra computerele unor femei astfel incat sa se poata uita la ele prin intermediul camerelor web, cand acestea erau dezbracate, a devenit primul barbat condamnat pentru cyberhartuire in Marea Britanie.

Andrew Meldrum, in varsta de 30 de ani, a fost condamnat la un an de inchisoare si doi cu suspendare dupa ce a recunoscut ca a accesat computerele victimelor sale fara a avea voie si a fost gasit vinovat de voyeurism, scrie The Independent.

El instalase in secret programe de spionare in calculatoarele celor trei victime sub pretextul ca le repara si le-a urmarit apoi timp de 18 luni. Politia a gasit 11.000 de imagini in care femeile erau goale sau in baie si, intr-un caz, o fotografie in care o fata era impreuna cu prietenul ei in dormitor.

Mark Heywood, judecatorul care l-a condamnat, l-a descris pe Meldrum drept un tip gelos si cu obsesia controlului. Politia a fost alertata prima oara in noiembrie 2010, cand una dintre victime, atunci in varsta de 21 de ani, a gasit in computer programe care permiteau camerei sale web sa fie controlata de la distanta.

Ea l-a suspectat imediat pe Meldrum, care o ajutase recent sa isi repare calculatorul. Cand i-a povestit afacerea unei prietene in varsta de 23 de ani, a descoperit ca Meldrum o spionase si pe aceasta. Ulterior, ea a mai descoperit o a treia victima.


Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
„...instalase in secret programe de spionare...”? Poate, „se conecta