Vizita incarcata de semnificatii: Presedintele Parlamentului European va veni la Bucuresti si va vorbi in fata Parlamentului

Duminica, 14 Octombrie 2018, ora 16:472696 citiri
Vizita incarcata de semnificatii: Presedintele Parlamentului European va veni la Bucuresti si va vorbi in fata Parlamentului
Foto: Wikimedia Commons

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va efectua pe 21 noiembrie o vizita la Bucuresti, in cadrul careia va rosti o alocutiune in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, vizita fiind prilejuita de preluarea de catre Romania a Presedintiei rotative a Consiliului UE.

In data de 21 noiembrie 2018 va avea loc, la Bucuresti, vizita Conferintei Presedintilor din Parlamentul European, delegatie condusa de Presedintele PE, Antonio Tajani si formata din presedintii grupurilor politice din legislativul european, Secretarul general al PE, reprezentanti ai Cabinetului presedintelui PE, consilieri, interpreti si reprezentanti ai mass-media, potrivit unor memorandumuri interne parlamentare consultate de Mediafax.

Cu aceasta ocazie, pe 21 noiembrie va avea loc o sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, in cadrul careia Antonio Tajani, liderul PE, va sustine o alocutiune.

La sedinta plenului reunit vor fi invitati presedintii CCR, ICCJ si Curtii de Conturi, Avocatul Poporului, europarlamentarii romani si seful biroului de legatura al PE in Romania, precum si sefii misiunilor diplomatice cu resedinta in Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis nu figureaza pe lista propunerilor de invitati, potrivit memorandumurilor interne parlamentare.

Antonio Tajani ar putea avea intrevederi cu Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, in calitate de presedinti ai Camerei Deputatilor, respectiv Senatului.

Intr-un memorandum intern parlamentar se arata ca din delegatia europeana vor face parte aproximativ 50 de persoane, vizita fiind una din "actiunile devenite traditionale inainte de preluarea de catre un stat membru al UE a Presedintiei rotative a Consiliului UE", si ca presedintii PE au o "solicitare expresa", aceea de avea un "dialog cu mediul academic/societatea civila".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News