Violente la Bruxelles: Politia a intervenit cu tunuri cu apa impotriva huliganilor (Foto & Video)

Duminica, 27 Martie 2016, ora 18:016294 citiri
Violente la Bruxelles: Politia a intervenit cu tunuri cu apa impotriva huliganilor (Foto & Video)
Foto: Twitter/Thomas Gerbet

Politia belgiana a fost nevoita sa intervina, duminica, cu tunuri cu apa, pentru a dispersa un grup agresiv de persoane care a intrerupt o comemorare pasnica cu sloganuri rasiste si nationaliste.

Oamenii s-au adunat duminica in Piata Bursei din Bruxelles pentru a-i comemora pe cei morti in atentatele de marti, in total 28 de persoane de 19 nationalitati, informeaza BBC.

Politia a intervenit in momentul in care un grup de femei musulmane din multime a fost inconjurat de zeci de prostatari, cel mai probabil membri ai galeriilor de fotbal, care au facut salutul nazist si au inceput sa scandeze impotriva imigrantilor si sloganuri nationaliste.

In multime existau si multi membri sau simpatizanti ai extremei drepte, iar unii dintre protestatari aveau fetele acoperite cu cagule si masti Anonymous.

Incidentele au loc in conditiile in care, sambata, autoritatile belgiene au cerut organizatorilor marsului pasnic in memoria victimelor atentatelor de marti, programat duminica, sa il amane, tocmai din motive de securitate.

Duminica, politia belgiana a continuat raidurile, supunand interogatoriului mai multe persoane.

Update: Cel putin 10 persoane au fost arestate, duminica, in urma ciocnirilor cu Politia, in Piata Bursei, anunta i24 News.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News