”Urmașul” Angelei Merkel susține vaccinarea obligatorie. Curtea Constituțională a Germaniei a decis că restricțiile sunt justificate

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 18:242832 citiri
”Urmașul” Angelei Merkel susține vaccinarea obligatorie. Curtea Constituțională a Germaniei a decis că restricțiile sunt justificate
Angela Merkel și Olaf Scholz FOTO Facebook / Olaf Scholz

Curtea Constituţională din Germania a decis marți, 30 noiembrie, că măsurile de izolare parţială luate de guvern de la începutul pandemiei au fost justificate şi proporţionale. În aceeași zi, viitorul cancelar, Olaf Scholz, s-a declarat în favoarea vaccinării obligatorii împotriva Covid-19.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, au spus surse apropiate viitorului cancelar social-democrat.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni cu actualul cancelar și liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate. Olaf Scholz este de așteptat să depună jurământul săptămâna viitoare.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Situația sanitară rămâne însă foarte tensionată marţi, în condițiile în care rata de infectare este de 452,2 la 100.000 de locuitori. Până în prezent, aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%) s-au vaccinat cu schema completă.

Potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv, vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%).

Curtea Constituţională a decis că măsurile de izolare parţială au fost compatibile cu Legea fundamentală

Marți, cea mai înaltă instanţă din Germania a decis că restricţiile privind contactele, ieşirile şi închiderea şcolilor ”în situaţia de risc extrem al pandemiei au fost justificate şi proporţionale”, ca răspuns la un recurs depus în urmă cu câteva luni de opozanţii măsurilor de izolare parţială impuse de autorităţi în timpul vârfurilor anterioare de contagiune.

Decizia Curții Constituționale deschide calea pentru o înăsprire suplimentară a restricţiilor împotriva noului val de COVID-19.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News