VIDEO Mai multi candidati la Presedintia Moldovei o sustin pe Maia Sandu in turul al doilea. Primele declaratii: "Pe 15 noiembrie, vom fi si mai multi, si mai uniti"

Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 14:06 5090 citiri
Foto: Facebook/ Maia Sandu (captura)

Maia Sandu, candidata opozitiei la alegerile prezintentiale din Republica Moldova, declara ca in titul doi ala alegerilor, pe 15 noiembrie, "vom fi si mai multi, si mai uniti". Politicianul l-a invins in primul tur al alegerilor cu 36,16 % din voturile exprimate la sectiile de vot.

Actualul presedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost pe locul al doilea, cu 32,61% din voturi, conform datelor prezentate de Comisia Electorala Centrala dupa centralizarea proceselor verbale de la toate sectiile de vot din tara.

"Ieri (n.r. - 1 noiembrie), in Moldova au castigat oamenii. Au demonstrat ca tara noastra se poate uni impotriva hotiei si a faradelegii, ca tara noastra se poate uni pentru a infrunta raul. Oameni buni, ieri 2/3 din cetatenii RM au votat pentru schimbare. Avem doua saptamani in fata pentru a face aceasta schimbare posibila. Pe 15 noiembrie, vom fi si mai multi, si mai uniti", a declarat Maia Sandu, in cadrul unei conferinte de presa, citata de Agora.md.

Candidata a adus multumiri celor care au votat-o, dar si celor care si-au anuntat deja sprijinul in turul doi - Andrei Nastase, Octavian Ticu si Dorin Chirtoaca.

Intrebata despre posibilitatea sa atraga alegatorii candidatului PN, Renato Usatii, ajuns pe pozitia a treia in primul tur, Maia Sandu a declarat: "Alegatorii altor candidati isi doresc schimbarea. Noi cu totii ne dorim acelasi lucru. In jurul acestor obiective sunt sigura ca ne putem uni si sa asiguram schimbarea".

A venit cu un mesaj catre autoritati: "Renuntati la fraude, nu incercati sa santajati oamenii. Nu puneti presiune pe angajatii de la stat. Mai bine ati analiza sutele de sesizari de la noi. Lasati in pace oamenii. Astazi mesajul meu e de recunostinta".

De mentionat este ca Maia Sandu nu a spus transant daca recunoaste scrutinul drept liber si corect: "Sunt probleme. Am expediat peste 300 de sesizari la institutiile de drept, o sa insistam ca aceste plangeri sa fie examinate si sa fie urmari pentru cei care au participat in aceste procese".

Potrivit datelor preliminare dupa numararea tuturor voturilor, Maia Sandu a invins in primul tur al prezidentialelor cu 36,16%, contra lui Igor Dodon (32,61%). Cei doi urmeaza sa se dueleze in al doilea tur, pe 15 noiembrie 2020.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News