Varianta britanica a coronavirusului a ''cucerit'' Regatul Unit si tinde sa devina dominanta si in alte tari

Vineri, 12 Martie 2021, ora 05:02
2549 citiri
Varianta britanica a coronavirusului a ''cucerit'' Regatul Unit si tinde sa devina dominanta si in alte tari
Foto: pixabay.com

Noua varianta a coronavirusului detectata prima data in Anglia in septembrie 2020 "cucereste" acum Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, unde in prezent 98% din cazurile de COVID-19 sunt infectari cu aceasta varianta, a declarat joi directoarea programului britanic de supraveghere genetica (COVID-19 Genomics UK consortium), Sharon Peacock, relateaza agentia Reuters.

Potrivit cercetatoarei britanice, aceasta varianta britanica a coronavirusului SARS-CoV-2, cunoscuta si ca varianta B.1.1.7, pare sa castige tot mai mult teren in multe din cele cel putin o suta de tari unde s-a raspandit si probabil va deveni dominanta de asemenea in alte state.

"Ea este cu circa 50% mai transmisibila, de aici si succesul ei de a reusi cu adevarat sa cucereasca tara", a subliniat Sharon Peacock, in declaratia data la un briefing online al Societatii Regale Britanice de Medicina.

Varianta britanica a coronavirusului, "din cauza transmisibilitatii sale, odata ce a patruns are un avantaj asupra altor variante care circula - asadar B.1.1.7 pare sa calatoreasca in jurul lumii si se raspandeste puternic acolo unde ajunge", mai remarca directoarea programului britanic de supraveghere genetica.

Alti experti estimeaza ca aceasta varianta este cu 40%-70% mai contagioasa comparativ cu precedentele variante dominante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

De asemenea, date dintr-un studiu publicate miercuri in Marea Britanie arata ca aceasta varianta este in plus si mai letala, crescand cu procente cuprinse intre 30% si 100% rata deceselor in randul bolnavilor de COVID-19.

Public Health England (PHE) a anuntat joi ca inca o noua varianta a coronavirsului SARS-CoV-2 a fost identificata in Marea Britanie la doua persoane care au calatorit recent in Antigua. Desi aceasta are unele trasaturi comune cu alte variante, cel putin deocamdata PHE nu o considera preocupanta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inclus B.1.1.7 printre "variantele preocupante", alaturi de altele detectate initial in Africa de Sud si Brazilia.

  • Sefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de lei
  • Doi elevi au facut sex in toaleta scolii generale. Directorul este acuzat ca a incercat sa ascunda cazul: "Putin s-a musamalizat"
  • O nava ruseasca s-a scufundat in Marea Neagra. Autoritatile romane salveaza echipajul. Doi marinari au murit, iar 10 au fost salvati
  • Chinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbrarescu, contestat din nou de firma chinezeasca exclusa de la licitatie
  • Iubita fotbalistului dinamovist prins dopat, batuta rau intr-un hotel din Bucuresti
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
    Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
    Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
    Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
    Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
    Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
    #coronavirus, #tulpina, #britanica, #extindere, #Marea Britanie, #covid , #Marea Britanie