Unul dintre afisele folosite de extrema dreapta in Germania este fals si profita in scop electoral de o poveste nefericita

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 19:035088 citiri
Unul dintre afisele folosite de extrema dreapta in Germania este fals si profita in scop electoral de o poveste nefericita
Foto: Twitter/Thomas Matzke (AfD)

Ies la iveala probleme din campania partidului Alternativa pentru Germania (AfD), care duminica va afla daca intra sau nu in Parlamentul Germaniei. Se pare ca formatiunea de extrema dreapta a folosit in campanie o fotografie trucata, "fake", cu o poveste emotionanta in spate, dupa modelul folosit de propaganda rusa.

Initial, in februarie 2011, cand a fost facuta, in Piata Tahrir, din Cairo, in poza aparea jurnalista americana Lara Logan, care lucra pentru CBS. Aceasta relata despre "primavara araba" si caderea presedintelui egiptean Hosni Mubarak.

Cateva minute mai tarziu, jurnalista a fost agresata sexual chiar in piata, de catre unii dintre demonstranti.

Fundalul este cel din fotografia de atunci, cu multimea din piata. Insa chipul jurnalistei a fost inlocuit cu cel al altei femei, tot blonda. Conform presei straine, a fost postat chipul unui model care a aparut in paginile FHM, arata Medium.com.

Imaginea astfel obtinuta a fost folosita de AfD in campanie, alaturi de sloganul: "Mai stii...? Revelion...! #Hai la vot", o referire la noaptea dintre anii 2015 - 2016, cand mai multe femei din Germania au fost agresate sexual de refugiati in Koln si nu numai.

Imaginea a fost folosita si pe pagina de Facebook a formatiunii, alaturi de un alt slogan: "Sfarsitul violentei si violului in masa pentru femeile din Germania".

Vezi live ce se intampla la alegerile din Germania si daca AfD are vreo sansa sa intre in Parlament.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News