Ungaria va construi pe malul Dunarii o pista de biciclete spectaculoasa

Joi, 22 Octombrie 2020, ora 09:054321 citiri
Ungaria va construi pe malul Dunarii o pista de biciclete spectaculoasa
Pista de biciclete va fi realizata dintr-un material care noaptea se va "aprinde" FOTO Pixabay

Ungaria va construi pe malul Dunarii o pista luminoasa pentru biciclete, prima portiune urmand sa fie realizata in orasul maghiar Esztergom, anunta MTI.

Prima astfel de pista urmeaza sa fie realizata, printr-un program pilot, pe sectiunea de doi kilometri a pistei internationale Eurovelo6 din judetul maghiar Komarom-Esztergom, a declarat, miercuri, pe postul public de stiri M1, Laszlo Mosoczi, secretarul de stat responsabil pentru politica de transporturi din cadrul Ministerului Inovatiei si Tehnologiei din Ungaria.

Materialul special, care ziua poate colecta si stoca energia solara, iar noaptea poate da lumina, va fi instalat in sase locuri diferite. Particulele de silicat incorporate in rasina vor fi amestecate cu materialul din care se realizeaza al patrulea strat al pistei, stratul de uzura, apoi vor fi intinse pe suprafata pistei in diferite densitati, in asa fel incat luminozitatea obtinuta sa fie una placuta, care nu deranjeaza ochiul uman.

Aceasta solutie ecologica contribuie la siguranta circulatiei nocturne a biciclistilor, prevenind accidentele, a adaugat secretarul de stat, conform MTI.

Oficialul ungar a mentionat, de asemenea, ca in urma instalarii acestei noi tehnologii, costurile realizarii pistei pentru biciclete cresc cu doar 4-5%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News