Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 18:231481 citiri
Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria
Ungaria adoptă măsuri dure după modelul Franței sau Greciei FOTO Pixabay

Guvernul Ungariei a decis să facă obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters.

"Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical... am extins această regulă pentru coronavirus", a mai spus Orban pentru Kossuth Radio.

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria "va fi şi ea afectată", notează MTI. El a insistat însă că Ungaria, cu 55% din populaţia sa complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă.

El a adăugat că Ungaria este prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 de la 1 august.

Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat de asemenea în şcoli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului şcolar.

Astfel de măsuri, impuse de Grecia sau Franța au fost primite cu proteste în stradă. Două centre de vaccinare au fost devastate în Franţa, weekendul trecut, în timpul protestelor faţă de decizia Guvernului de a introduce reguli mai stricte în contextul pandemiei, potrivit BBC.

Un centru din sud-estul ţării a fost vandalizat şi inundat, vineri noapte, au spus autorităţile, iar o zi mai târziu, o clinică din sud-vest, în apropiere de Biarritz, a fost parţial distrusă în ceea ce presa locală a numit un atac prin incendiere.

Incidentele au avut loc într-un weekend de demonstraţii împotriva măsurilor guvernamentale privind Covid-19.

Sâmbătă, mai mult de 100.000 de oameni au ieşit pe străzile Franţei pentru a denunţa regulile concepute cu intenţia de a opri creşterea numărului infecţiilor.