Ungaria dubleaza fondurile pentru maghiarii din diaspora ca sa ramana in tarile in care s-au nascut

Sambata, 21 Decembrie 2019, ora 15:124680 citiri
Ungaria dubleaza fondurile pentru maghiarii din diaspora ca sa ramana in tarile in care s-au nascut
Foto: Arhiva Pixabay

Ungaria aproape va dubla pachetul financiar destinat concursului de proiecte "Pentru cultura si invatamantul maghiar" dedicat sprijinirii maghiarilor de peste hotare pentru a se mentine in tarile in care s-au nascut si se afla.

Astfel, suma va creste de la 1,1 miliard de forinti anul acesta, la 2 miliarde anul viitor, dupa cum a anuntat, vineri, secretarul de stat responsabil pentru politicile nationale in cadrul Cancelariei Premierului, la o conferinta de presa de la Budapesta, arata Hirado.hu..

"Pachetul financiar al concursului central se va mari de la 700 milioane la 1 miliard de forinti, iar pachetul global al concursurilor regionale de la 400 milioane la 1 miliard de forinti", a spus Arpad Janos Potapi.

Acesta a explicat ca va fi modificata si valoarea sprijinului care poate fi acordat. Mai exact, in cazul concursului central poate fi solicitata o suma intre 500 mii si 10 milioane de forinti, iar in cazul celor regionale, suma poate varia intre 300 mii si 3 milioane de forinti.

Secretarul de stat a punctat si alte schimbari, precum faptul ca un candidat poate aplica doar cu un singur proiect, adica poate participa numai la un concurs central sau la unul regional. De asemenea, institutiile de interes national nu pot depune proiecte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News