Ungaria analizeaza eficacitatea vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de Rusia si China, pentru posibile achizitii viitoare

Joi, 22 Octombrie 2020, ora 13:002260 citiri
Ungaria analizeaza eficacitatea vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de Rusia si China, pentru posibile achizitii viitoare
Foto: Facebook/ Orban Viktor

Guvernul ungar le-a cerut expertilor medicali din tara sa analizeze eficacitatea vaccinurilor impotriva COVID-19 dezvoltate de Rusia si de China, pentru posibile achizitii viitoare, a afirmat joi seful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite Reuters.

Ungaria este pregatita sa cumpere vaccinurile daca acestea ofera protectie eficienta impotriva coronavirusului, a spus Gergely Gulyas intr-un briefing de presa.

Ungaria s-a angajat de asemenea sa achizitioneze 6,5 milioane de vaccinuri de la AstraZeneca, la un cost total de 13 miliarde de forinti (42,24 milioane de dolari), in cadrul unui acord mai larg al Uniunii Europene, a precizat el.

Gulyas a mai spus ca guvernul va mentine deschise scolile dupa vacanta de toamna de saptamana viitoare.

Joi, autoritatile ungare au raportat ca in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 46 de decese asociate COVID-19, in majoritatea cazurilor fiind vorba despre pacienti varstnici si cu boli preexistente. In acelasi interval, numarul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a fost de 2.032, a transmis MTI.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News