UPDATE Ungaria a aprobat utilizarea vaccinului chinezesc Sinopharm, o premiera in Uniunea Europeana

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 15:11
3834 citiri
UPDATE Ungaria a aprobat utilizarea vaccinului chinezesc Sinopharm, o premiera in Uniunea Europeana
Foto: Facebook/ Orban Viktor

Ungaria, care a devenit saptamana trecuta primul stat membru al Uniunii Europene care a cumparat vaccinul rusesc Sputnik V, este de asemenea primul stat din UE care aproba vaccinul chinezesc Sinopharm impotriva COVID-19, relateaza vineri Reuters.

Prim-ministrul Viktor Orban a declarat in cursul zilei pentru radioul de stat ca un acord privind achizitia vaccinului ar putea fi incheiat in curand. Guvernul ungar monitorizeaza indeaproape rezultatul inocularilor in masa cu acest vaccin in Serbia vecina, a mai spus el.

Orban a mai spus ca personal va alege vaccinul chinezesc, intrucat in el are cea mai mare incredere.

"Astazi, OGYEI (autoritatea ungara pentru medicamente) a emis aprobarea de a utiliza si vaccinul Sinopharm, asa ca dupa Pfizer, Moderna, AstraZeneca si vaccinul rusesc Sputnik, putem conta si pe vaccinul Sinopharm", a declarat in cadrul unui briefing Cecilia Muller, sefa Directiei de sanatate publica din Ungaria.

Ungaria, care de multe ori a urmat propriul drum in politicile sale economica si privind migratia in cadrul UE, a optat pentru achizitionarea de vaccinuri din Rusia si China pentru a accelera campania de vaccinare.

In tara cu aproape 10 milioane de locuitori, in total 364.909 de persoane au fost infectate pana acum cu COVID-19, iar 12.374 au murit de noul coronavirus, potrivit datelor guvernului.

Desi numarul noilor infectari este in scadere, peste 3.600 de oameni sunt inca in spitale, punand sub presiune sistemul de sanatate, astfel ca guvernul a extins restrictiile antiepidemice pana pe 1 martie. Printre ele se afla o interdictie de circulatie pe timp de noapte incepand cu ora 19.00 GMT, iar restaurantele si cafenelele sunt deschise numai pentru livrari.

Serbia a primit un milion de doze

In aceasta luna, Serbia a primit un milion de doze de vaccin Sinopharm, devenind prima tara europeana care incepe un program de vaccinare cu acest vaccin.

Ungaria a precizat ca primul sau transport ar putea cuprinde pana la un milion de doze.

Orban a mai spus ca daca Ungaria va reusi sa primeasca vaccinul chinezesc, ar putea inocula in jur de 1,7 milioane de persoane pana in martie.

Guvernul lui Orban este sub presiune sa redeschida economia cat de curand posibil dupa ce pandemia a dus anul trecut la cea mai grava recesiune de la criza financiara globala, noteaza Reuters. Ungaria va organiza alegeri generale anul viitor.

  • Cine este Adrian Streinu-Cercel, cel care a condus mai bine de un deceniu Institutul "Matei Bals"
  • Cine sunt "oamenii noi" propulsati de USR PLUS in ministere si la sefia companiilor de stat importante. Istoricul nominalizatilor
  • VIDEO Filmare exploziva cu un politist local care este certat de un coleg pentru ca nu a luat mita. Clotilde Armand: "PSD si PNL apara grupul infractional organizat"
  • Cine se ocupa de mega-proiectul spitalelor regionale. Cuplul politic sudat in Partidul Conservator si refacut in Ministerul Sanatatii dupa o angajare scandaloasa
  • Cum aduna fosta Securitate informatii despre avorturile clandestine: "Noi, femeile, am ajuns fabrici de copii"
  • Scenariile alternative in situatia in care Romania nu dobandeste imunitatea colectiva pana in toamna. "Va trebui sa procedam ca la virusul gripal"
  • Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
    Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
    Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
    Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
    #ungaria vaccin, #ungaria covid, #ungaria coronavirus, #ungaria vaccin china , #Ungaria