Un procuror roman va merge sa activeze in Republica Moldova

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 18:222795 citiri
Un procuror roman va merge sa activeze in Republica Moldova
Foto: Facebook / Andrian Candu

Un procuror din Romania va merge in Republica Moldova ca sa faca ordine in justitie, sa asiste institutiile nationale din domeniu, sa examineze dosarele de rezonanta si chiar sa le reexamineze pe unele, a anuntat joi presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

"Nu mai este un secret pentru nimeni cat de dezamagiti sunt cetatenii acestei tari de situatia din justitie. In acest sens, vreau sa fac un anunt. Saptamana viitoare, pe 15 septembrie, in Republica Moldova vine un procuror din Romania, cu experienta DNA, (surse oficiale au infirmat pentru Ziare.com ca e vorba de un procuror DNA - n.red.) care va sta alaturi de ai nostri, va examina dosare de rezonanta, le va revizui pe unele. S-a tot vorbit ca DNA trebuie sa treaca Prutul. Putem spune ca o prima randunica va veni saptamana viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar daca nu schimbam sistemul n-avem nicio sansa", a declarat Candu, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Jurnal de Chisinau.

"Maidanul" de la Chisinau: Zeci de mii de oameni la un miting anti-coruptie (Galerie foto)

El a precizat ca nu poate oferi mai multe detalii despre procurorul roman care urmeaza sa vina la Chisinau.

"Selectia si aprobarea o face Uniunea Europeana. Acest procuror vine pe dimensiunea luptei impotriva coruptiei. Nu cunosc detalii, nume si profil. Mai multe vom putea spune saptamana viitoare", a mentionat presedintele Parlamentului.

A doua noapte de proteste la Chisinau si presedintele sigur nu demisioneaza