Un europarlamentar a ramas fara imunitate pentru ca a condus cu viteza

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 18:18 3128 citiri
Foto: Facebook / Czeslaw Siekierski

Parlamentul European a votat, marti, pentru ridicarea imunitatii europarlamentarului polonez Czeslaw Adam Siekierski (foto), acuzat ca a circulat cu viteza peste limita admisa intr-o localitate.

Europarlamentarul a fost prin in ianuarie anul trecut in timp ce conducea un autoturism in Polonia cu viteza de 77 km/h intr-o zona in care limita maxima era de 50 km/h, el semnand o declaratie prin care recunostea ca se afla la volan in momentul cand autoturismul a fost surprins de aparatul radar, scrie pe Facebook Siegfried Muresan, europarlamentar roman (MP).

"In Romania motivul pentru care s-a cerut ridicarea imunitatii europarlamentarului polonez poate sa para hilar date fiind motivele pentru care se solicita de obicei ridicarea imunitatii parlamentarilor romani si care sunt cel mai adesea legate de fapte grave de coruptie.

Consider, insa, ca orice incalcare a legii trebuie tratata cu maxima exigenta si ca cetatenii sunt egali in fata legii, chiar daca sunt parlamentari sau europarlamentari. Prin urmare, am votat fara sa ezit pentru ridicarea imunitatii europarlamentarului Czeslaw Adam Siekierski si astept ca justitia poloneza sa stabileasca vinovatia sau nevinovatia acestuia", a comentat Siegfried Muresan.

Pe de alta parte, Parlamentul European a ezitat mult timp pana sa ii ridice imunitatea europarlamentarului roman Dan Nica (PSD) si pana la urma nici n-a facut-o, hotarand, in septembrie 2015, sa retrimita la DNA cererea respectiva, cu explicatia ca acuzatiile de coruptie din dosarul Microsoft vizeaza mandatul de ministru al Comunicatiilor al lui Dan Nica, nu cel de europarlamentar.

Cine are dreptate in cazul ridicarii imunitatii lui Dan Nica in PE: DNA vs. Camera Deputatilor

DNA trimisese cererea de ridicare a imunitatii fostului ministru inca din octombrie 2014, solicitand sa il poata cerceta pe Dan Nica pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul Microsoft in care mai sunt urmariti penal alti 8 fosti ministri, patru persoane fiind deja trimise in judecata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News