Top 6 locuri de vizitat în Europa pe timp de vară

Advertorial
Vineri, 12 Mai 2023, ora 13:45
5519 citiri
Top 6 locuri de vizitat în Europa pe timp de vară
FOTO: unsplash.com

Cu siguranță cu toții iubim sezonul estival. Această perioadă din an are un farmec aparte, datorită faptului că vara reprezintă cel mai bun prilej de a te relaxa și de a te distra. În acest sens, Europa este cel mai bun loc în care să te îndrepți în timpul verii.

Acest continent este extrem de bogat din punct de vedere istoric, cultural și peisagistic. Mai mult de atât, Europa deține atât de multe regiuni și orașe de descoperit, încât ți-ar trebui ani de zile pentru a le putea vizita pe toate.

Interesant este faptul că în Europa există o destinație pentru gusturile fiecăruia, atât pentru iubitorii de artă, pasionații de excursii montane sau pentru cei care iubesc marea și soarele.

De aceea, poate fi extrem de greu să alegi un loc în care ai vrea să mergi, dar eu voi veni în ajutorul tău prin a-ți propune câteva locuri uimitoare din Europa pe care ar trebui să le vizitezi pe timp de vară.

1. Barcelona, Spania

Fără doar și poate, Barcelona este unul dintre cele mai grozave orașe europene și asta datorită arhitecturii, peisajelor și a culturii fascinante. Dacă alegi să vizitezi Barcelona, asigură-te că vei explora clădirile proiectate de Antoni Gaudi și anume Park Guell, Casa Batllo și Sagrada Familia.

Mai mult de atât, nu ezita să te plimbi pe cel mai popular bulevard, La Rambla și să te bucuri de preparatele delicioase din bucătăria spaniolă, cum ar fi Tapas și Paella.

Barcelona este ideală de vizitat pe timpul verii, deoarece temperaturile sunt cuprinse între 27 și 29 de grade. Luna august reprezintă cea mai bună perioadă pentru a te bucura de plajă sau pentru a explora obiectivele turistice.

Un loc mai puțin cunoscut din Barcelona, dar absolut uimitor este The Carmel Bunkers. Vei avea parte aici de o priveliște panoramică asupra orașului, lucru care te va face să rămâi fără cuvinte.

De asemenea, dacă ești pasionat de distracția la jocurile de noroc, atunci un alt loc care merită vizitat este Casino Barcelona. Este un cazino uimitor, modern și elegant, care îți va oferi o experiență de joc completă.

Așadar, chiar dacă în ziua de astăzi cazinourile de pe internet sunt cele mai populare alegeri, acolo unde ți se oferă bonus fără depunere uneori, vizitarea unui cazino celebru cum este cel din Barcelona este o ocazie ce nu trebuie ratată.

2. Dubrovnik, Croația

Dubrovink, cunoscut și sub numele de „Perla Adriaticii”, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Croația și este un punct excelent de plecare pentru excursii în toată țara.

Mulți spun că este o bijuterie din sud-estul Croației, deoarece este înconjurat de ziduri antice de piatră, plaje superbe, mănăstiri, biserici și clădiri cu acoperișuri portocalii. Nu este de mirare că serialul Game of Thrones a ales acest loc pentru locațiile sale de filmare.

Temperatura medie în Dubrovnik pe timp de vară este de 28 de grade, iar asta înseamnă că te poți bucura fie de plajă, fie de o plimbare prin oraș. Un lucru grozav este faptul că între 10 iulie și 25 august are loc Festivalul de Vară din Dubrovnik și asta înseamnă că poți să iei parte la concerte de muzică clasică, spectacole de balet, piese de teatru și proiecții de filme sub cerul liber.

Este mai mult decât ți-a putea dori, motiv pentru care ar trebui să iei în calcul orașul Dubrvnik ca destinație turistică pe timp de vară.

Pe lângă această destinație, există foarte multe alte obiective turistice în Croatia. Este o tară superbă, care are multe de oferit în materie de locuri de vizitat și destinații de vacanță.

3. Lisabona, Portugalia

Lisabona este unul dintre cele mai magice orașe din întreaga Europă. Mai mult de atât, acesta poate fi descoperit cu un buget redus, în comparație cu alte orașe mari, precum Paris sau Londra.

Odată ajuns aici, vei putea vizita castele medievale, catedrale, muzee și multe alte obiective turistice interesante. Dacă vrei să te relaxezi, o poți face fie într-o cafenea cochetă, fie pe plaja absolut uluitoare sau chiar plimbându-te purtat de vânt pe străduțele întortocheate ale Lisabonei.

Oriunde vei merge, nu uita să încerci mâncarea delicioasă cu specific portughez, deoarece vei trăi o experiență culinară de neuitat.

4. Insulele greceșți

Dacă ești iubitor de mare și soare, Grecia este cu siguranță destinația perfectă pentru tine. Ceea ce este absolut interesant este faptul că această țară deține peste 1000 de insule de diferite dimensiuni, ideale de vizitat pe timp de vară.

Unele dintre cele mai populare insule sunt Corfu, Zakynthos, Mykonos, Creta, Santorini, Skiathos și Rodos. Pe oricare dintre ele vei găsi plaje cu nisip fin, croaziere și țărmuri stâncoase.

În plus, mulți turișți aleg Grecia ca destinație pentru viața de noapte intensă și mâncarea delicioasă.

Astfel, îți recomand să vizitezi măcar una dintre aceste insule, deoarece vei vedea o frumusețe a naturii care îți va rămâne mereu întipărită în minte.

5. Praga, Cehia

Praga reprezintă unul dintre cele mai impresionante orașe europene de vizitat în sezonul estival. Peste 8 milioane de turiști vin aici în fiecare an pentru a descoperi istoria și obiectivele turistice absolut fascinante ale orașului.

Dacă ajungi aici, poți opta pentru închirierea unei biciclete pentru a reuși să vizitezi toate locurile emblematice. Castelul Praga, Podul Carol și Catedrala Sf. Vitus sunt obiective pe care nu trebuie să le ratezi.

În plus, îți recomand să faci o croazieră pe râu sau să te bucuri de o experiență culinară medievală chiar la Castelul din oraș. Pe timp de vară vremea este favorabilă, așa că nu ezita să vizitezi acest oraș uimitor din Cehia.

6. Istanbul, Turcia

Aflându-se la granița dintre Europa și Asia, Istanbul este acel oraș care încă păstrează o senzație de vremuri apuse. Practic, acest loc ar trebui vizitat măcar o dată în viață, deoarece oferă un amestec de cultură, istorie și experiențe culinare.

Vei avea o mulțime de lucruri de vizitat în Istanbul, precum Palatul Topkapi, Aya Sofya, Moscheea Albastră sau Izvorul Tămăduirii. În plus, nu părăsi Istanbulul dacă nu ai mers într-o croazieră pe Bosfor.

După cum spuneam, orașul este renumit și pentru partea culinară, așa că delectează-te la restaurantele stradale. Mâncarea este foarte ieftină și extrem de delicioasă.

Așadar, Europa are o gamă largă de destinații care sunt perfecte pentru vară. Nu mai sta pe gânduri și ia-ți un zbor către unul dintre aceste locuri, deoarece vei rămâne profund impresionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
Șeful Pentagonului și-a sunat omologii din Orientul Mijlociu și Europa. Ce mesaj categoric a transmis
Șeful Pentagonului și-a sunat omologii din Orientul Mijlociu și Europa. Ce mesaj categoric a transmis
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a avut luni convorbiri telefonice cu omologii săi din Orientul Mijlociu şi Europa, exprimându-şi sprijinul pentru Israel după atacurile...
#Europa, #locuri de vizitat in europa, #vara , #stiri vacanta