Temeri în Marea Britanie din cauza creșterii rapide a cazurilor de infectare cu Omicron. Autoritățile cresc nivelul de alertă

Duminica, 12 Decembrie 2021, ora 21:24 7393 citiri
Autoritățile explică că Omicron se răspândește mult mai rapid decât Delta FOTO Pixabay

Responsabili din domeniul sănătăţii în Regatul Unit au anunţat duminică o creştere a nivelului de alertă pentru Covid din cauza unei „creşteri rapide” a cazurilor de infectare cu varianta Omicron, relatează AFP.

Nivelul creşte de la trei la patru, fiind al doilea cel mai înalt nivel şi indică faptul că „transmiterea este mare şi presiunea asupra serviciilor de sănătate este generalizată şi semnificativă sau în creştere”.

„Primele elemente arată că Omicron se răspândeşte mult mai rapid decât Delta şi că protecţia vaccinului împotriva afecţiunilor simptomatice ale Omicron este redusă”, subliniază sursele citate.

Deşi gravitatea Omicron nu este cunoscută încă şi „va fi mai clară în următoarele săptămâni”, responsabili din domeniul sănătăţii notează că există deja spitalizări din cauza Omicron şi că este „probabil” ca numărul acestora „să crească rapid”.

Premierul Boris Johnson se va adresa naţiunii duminică seara, a indicat Downing Street.

Se aşteaptă ca el să facă un bilanţ al eforturilor guvernului în lupta împotriva răspândirii Omicron, între care extinderea campaniei de rapel la persoanele cu vârsta de peste 30 de ani, începând de luni.

Aceste anunţuri se adaugă la noi măsuri prezentate de Boris Johnson, printre care revenirea la telemuncă şi introducerea în anumite locuri a certificatului sanitar, măsuri care vor fi supuse votului deputaţilor marţi.

Regatul Unit este afectat în mod special de pandemie, cu peste 146.000 de decese şi aproximativ 50.000 de noi cazuri de contaminare înregistrate în fiecare zi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News