Prima țară din Europa care ar putea atinge imunitate de turmă față de virusul Sars-CoV-2

Autor: N.G.
Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 19:54
7135 citiri
Prima țară din Europa care ar putea atinge imunitate de turmă față de virusul Sars-CoV-2
Foto: pixabay.com

O țară din Europa ar putea atinge în curând așa-numita imunitate ”de turmă” în ceea ce privește protecția față de virusul Sars-CoV-2.

Potrivit revistei științifice The Lancet, peste 80% din populația Spaniei este acum complet vaccinată împotriva COVID-19, iar experții încep să creadă că țara este pe punctul de a ajunge la ceva ce abia părea imposibil chiar și cu câteva săptămâni în urmă - imunitatea de turmă.

Datele Ministerului Spaniol al Sănătății arată că, începând cu 21 octombrie 2021, rata cumulativă pe o prioadă de 14 zile a noilor infecții a fost de 43 de cazuri la 100.000 de locuitori, în scădere cu două treimi față de nivelul din aceeași zi a lunii septembrie. Și mai încurajatoare sunt ratele în scădere în rândul copiilor și adolescenților – în grupa de vârstă 12-19 ani (în care peste 80% sunt acum vaccinați complet) rata infecției a scăzut de la 154 la 30 la 100.000 de locuitori în aceeași lună.

Chiar și la copiii sub 12 ani, care nu au încă niciun vaccin aprobat, rata a scăzut de la 150 la 54 de cazuri la 100.000 de persoane. Deși regiunile individuale ale Spaniei sunt responsabile de propriile restricții legate de COVID, șefii regionali de sănătate sunt încurajați de progresul pozitiv al pandemiei și se ia în discuție ca elevii să nu mai poarte măști în sala de clasă.

Spania a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, introducând o carantină dură, pe măsură ce noul virus a evoluat în perioada martie-aprilie 2020. Cu toate acestea, țara s-a descurcat în mare parte mai bine decât mulți dintre vecinii săi europeni. Majoritatea regiunilor spaniole au reușit chiar să mențină deschise părți din sectorul ospitalității, cel puțin în timpul zilei, chiar și printr-o creștere bruscă a cazurilor de COVID în timpul iernii 2020-2021.

În timp ce celelalte țări mari ale Europei, cum ar fi Marea Britanie, Italia, Franța și chiar Germania, au revenit la blocaje mai dure, rezidenții spanioli au putut să se bucure de o anumită normalitate.

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
#tara, #Europa, #Spania, #imunitate, #turma, #covid , #Spania