Suspectul in asasinarea jurnalistei Marinova a fost extradat din Germania in Bulgaria

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 08:38
3563 citiri
Suspectul in asasinarea jurnalistei Marinova a fost extradat din Germania in Bulgaria
Foto: Facebook/Viktoria Marinova

Un barbat suspectat de uciderea si violarea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost extradat din Germania.

"El a fost transferat pe teritoriul bulgar", a precizat o purtatoare de cuvant a Ministerului bulgar al Justitiei pentru AFP.

Avionul la bordul caruia se afla suspectul, un bulgar pe nume Severin Krasimirov, a sosit pe aeroportul din Sofia miercuri, la ora locala 19:00 (si ora Romaniei) . Presa a difuzat imagini cu vehicule apartinand politiei judiciare plecand, un pic mai tarziu, de pe pista.

Moartea Viktoriei Marinova, la varsta de 30 de ani, o prezentatoare la postul local TVN, al carei corp a fost gasit la 6 octombrie pe o alee, la malul Dunarii, la Ruse, in nordul Bulgariei, a provocat un val de indignare in Europa.

Tanara a fost ucisa prin impuscare, violata si strangulata.

Krasimirov a fost arestat pe 9 octombrie la Stade, in apropiere de Hamburg, in nordul Germaniei.

Intre ipoteze a fost evocata o legatura de serviciu cu victima, care s-a interesat de acuzatii de coruptie implicand oameni de afaceri si alesi, insa anchetatorii au anuntat ca nu au probe care sa sustina aceasta pista.

Krasimirov le-a spus anchetatorilor germani ca a avut o disputa cu victima si ca a lovit-o peste fata, insa a negat ca a violat-o, potrivit unui comunicat al tribunalului regional german care a hotarar sa fie extradat.

Insa procurorul general bulgar Sotir Tatarov a declarat, marti, pentru postul Nova TV ca probele care-l incrimineaza pe Krasimirov sunt "mai mult decat solide".

De la Sofia, Krasimirov urma sa fie transferat intr-un centru de detentie de al politiei la Ruse, la peste 300 de kilometri nord-est de capitala. El urma sa fie amprentat, sa i se faca o analiza ADN si sa fie supus unor teste psihiatrice inainte sa fie inculpat in mod oficial.

Potrivit lui Tatarov, Krasimirov urmeaza sa fie acuzat de viol si omor premeditat comis intr-un mod extrem de pervers. El risca sa fie incarcerat pe viata, fara posobilitatea de a fi eliberat conditionat.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#suspect crima Viktoria Marinova, #extradare suspect Viktoria Marinova, #jurnalista ucisa Viktoria Marinova , #Bulgaria
Comentarii